Testovi pokazali da svaki drugi vozač u Priboju vozi drogiran

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj – Testiranje vozača motornih vozila na prisustvo psihoaktivnih supstanci, među prvima u Srbiji je zaživelo u Priboju. Opštinski Savet za bezbednost

saobraćaja, je po zahtevu Policijske stanice grada na Limu, nabavio nove količine testova za otkrivanje prisustva narkotika. Dosadašnja praksa testiranja je pokazala, da je kod polovine testiranih vozača, otkriveno prisustvo nedozvoljenih psihoaktivnih supstanci.

Policija tokom svakodnevne kontrole saobraćajna, na osnovu neobičnog ponašanja, vozače upućuje na testiranje koje se vrši u službi Hitne pomoći pribojskog Doma zdravlja. Uzorci se uzimaju iz urina a procedura traje kratko, svega nekoliko minuta.

“Mi sa ovim testovima možemo da konstatujemo prisustvo čak 10 vrsta psihoaktivnih supstanci. Kod testiranih najčešće registrovane supstance su kokain i marihuana”, kaže doktorka Tatjana Milentijević, načelnica Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Priboju.

Test na prisustvo psihoaktivnih suspstanci vrši lekar. Rezultati testa mogu otkriti prisustvo lakih i teških droga u organizmu, čak i do 15 dana nakon uzimanja opijata.

“Ovo je trenutno najbolji test koji postoji, jer obuhvata sve vrste droga za koje mi znamo – kaže doktorka Milentijević, uz apel da pacijenti, koji imaju hroničnu terapiju iz koje se mogu detektovati određene psihosupstance, ne sedaju za volan, dok koriste tu vrstu terapije.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj sve svoje aktivnosti sprovodi u cilju poboljšanja saobraćajne kulture i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Ako našim programom i našim radom, sačuvamo bar jedan život, Savet je opravdao svoje postojanje – kaže Drago Drobnjaković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.

GZS/ RINA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker