PRIBOJ / SAMO SMO SPAŠAVALI ŽIVU GLAVU: Neki su napolje izletjeli i goli i bosi, Lim je uništio ono što su kućili godinama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dva dana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Priboj, meštani iz naselja Luke još uvek sabiraju štetu i pokušavaju da spasu, ono što se spasiti da.

Na najvećem udaru nabujalog Lima našle su se dve lamele u kojima živi 15 porodica. Voda je ušla u sve kuće skoro metar, a oni su jedva stigli da se u tim ranim jutarnjim satima brzo obuku i izlete napolje spasavajući živu glavu.

“Ljudi su ovde ostali bez svega što su kućili godinama. Nameštaj, garderoba, aparati sve je uništeno. Lim je tako brzo nadolazio da nismo stigli ništa da ponesemo sa sobom. Ovo je tuga, jer već treći put kućimo istu kuću od naših sredstava, mada je ovo sad najgora situacija koja nas je pogodila”, izjavio je za RINU Mileta Janjušević iz pribojskog naselja Luke.

Noć kad im je Lim poplavio domove ovi Pribojci pamtiće dok su živi. Niko od njih se još uvek nije vratio u svoje domove, ispumpavaju vodu koliko mogu i pitaju se šta dalje. Od lokalne samouprave dobili su obećanje da biti urađena jača obaloutvrda, kako se ovakav crni scenario više nikad ne bi ponovio.

“Srahota jedna šta mi se pod stare dane desilo. Noge su mi se oduzele tu noć od straha i panike, još uvek se nisam oporavila. Sinovi su mi pomogli koliko su mogli da nešto iznesemo i spasimo, ali uzalud. Voda je potopila i unutra je sve uništeno. Ne znamo ni kud ćemo, ni šta ćemo”, rekla je Nermina Čalaković.

Iz poplava tu noć vatrogasci su uz pomoć čamca evakuisali čak i bebu staru samo četiri meseca. Vodostaj reke Lim trenutno stagnira, ali Pribojci iz naselja Luke još uvek sa velikim strahom gledaju u nebo.

“Samo sam stigao da obujem čizme i izletim napolje. Stan sam čitav renovirao, od poda do plafona što se kaže i naleti bujica i sve odnese. Oko pola 5 smo izleteli, a već pola sata kasnije sve je bilo poplavljeno. Tuga i nemoć su ogromni u ovom trenutku”, dodao je Jasmin Suljević.

Kurir.rs/RINA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker