Priboj prva opština u Srbiji posle Beograda gde se vakcinisalo 50 odsto stanovništva

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj – Opština Priboj, je u samom vrhu Republike Srbije po broju vakcinisanih, u odnosu na broj stanovnika. Do sada je prvu dozu vakcine primilo 10.405, žitelja ove opštine, dok se revakcinisalo njih 6839.

Građanima su na raspolaganju brojni vakcinalni punktovi, bilo da se radi o prijavljenima preko E-uprave ili vakcinaciji bez zakazivanja, a mobilni timovi Doma zdravlja prisutni su i u većini pribojskih sela.

Na osnovu iskazanog interesovanja radnika, zaposlenih u kompanijama “Slobodne zone Priboj”, vakcinacija je obavljena na njihovim radnim mestima, što su iskoristili zaposleni, kojima radne obaveze nisu dozvoljavale da se blagovremeno vakcinišu.

Za jedan dan u Slobodnoj zoni Priboj vakcinisani su zaposleni iz tri kompanije, čime su zadovoljni bili u mobilnom timu Doma zdravlja Priboj.

“Pre svega, raduje činjenica da su i radnici i njihovi pretpostavljeni, privrednici, shvatili značaj imunizacije, pa ćemo, zavisno od interesovanja radnika, ovaj trend nastaviti i u narednom periodu”, rekla je dr Alma Strujić, vođa mobilnog tima Doma zdravlja Priboj.

Vakcinaciji na radnom mestu, odazvali su se radnici španske firme “Refisa”, požeške kompanije “Inmold”, a najbrojniji su bili radnici turske firme “Fleks akademi”, koja trenutno u Slobodnoj zoni Priboj zapošljava najviše radnika.

“Prepoznali smo značaj zdravlja naših radnika za naš proizvodni proces, pa smo i do sada primenjivali sve propisane mere. Vakcinacija, pogotovu ovako na radnom mestu, znači i nama kao kompaniji, ali i radnicima” rekao je Šafak Oktanaj, generalni direktor kompanije “Fleks akademi”.

Da imunizacija bude što uspešnija, Dom zdravlja Priboj izlazi u susret svim zainteresovanim građanima, pa se tako razgovaralo i o organizovanoj vakcinaciji sportista i sportskih radnika, kroz klubove ali i asocijaciju sportskih kolektiva.

PP Media / GZS

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker