OVO JE HEROJ IZ PRIBOJA Gasio vatru golim telom kako bi spasao sugrađanku!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Slavka je probala da ga poseti u bolnici, ali to zbog epidemije nije bilo moguće

Na terasi stana Slavke Cvetanović u Priboju u nedelju uveče je buknuo požar. Jedan mladić rizikovao je svoj život da ga ugasi. U glavi mu se u trenutku odvio film. Video je čitavu zgradu u plamenu, pa je svoje telo stavio u službu višeg dobra.

Rukama i nogama bacao je plastiku koja gori, naposletku stao i na vrata kako bi sprečio požar da na njih uđe. Nakon borbe sa vatrom – prsa u prsa – njegovo telo je klonulo. Danas je u bolnici, ali se oseća bolje. A jedna žena, preplavljana zahvalnošću i divljenjem, poželela je da se njegov gest čuje.

Dragana Nenadić, Slavkina sestra ispričala je sve o nemilom događaju.

– Sve ovo radim da se pokaže plemenitost i humanost ljudi. Desio se požar u Priboju, u stanu moje sestre. Stan se nalazi u visokom prizemlju zgrade prekoputa koje je novoizgrađeni hotel. Sve je u jednom krugu. To da je planulo, bila bi katastrofa – kaže Dragana.

– Niko nije bio u stanu. Dečko, koga mi ne poznajemo, sedeo je u bašti hotela. Primetio je da gori na terasi, popeo se na nju, ne znam kako, to je visoko, nije baš lako popeti se. Tu je bila neka komoda, neke stvari, ne znam šta već sestra drži. Odatle je kuljao plamen. On je gasio to golim rukama, kažu očevici, nogama šutirao, izbacivao te stvari sa terase. Na kraju kada više ništa nije mogao stao je, kažu na vrata, ja plačem dok pričam, svojim telom ih zaštitio da vatra ne uđe unutra. To je gest… ne postoji reč kojom mogu da ga opišem – rekla nam je navodeći da je sestra Slavka protekle dane provela u selu.

Uzrok nesreće još nije poznat, ali im je nezvanično rečeno da je moguće i da je nehotično bačen opušak na ovako velike vrućine izazvao požar.

– Kolika je naša materijalna šteta, to je nevažno. Nisam ni pitala, to me ne zanima uopšte. Život je važan i važni su životi drugih. Tu su u krugu hotel i apoteka, zid nas deli od nje. Ne smem da pomislim šta bi se desilo da to nije na vreme ugašeno – pobraja navodeći da su se raspitali, te da je ime mladića koji se nesebično žrtvovao Elmedin Vražalica.

Slavka je, kaže Dragana koja živi u Beogradu, probala da ga poseti u bolnici, ali to zbog epidemije nije bilo moguće.

– Uradio je iz čisto ljudskog motiva. Verujem da bih i ja uradila nešto što je u mojoj moći, ali to je stvarno bilo rizikovanje života. Ta je terasica toliko mala da može da sedne samo jedno. Znam da nikad nismo mogle nas dve da sednemo. Zamislite sad njega koji gori sa svih strana i baca te stvari sa terase i štiti da ne zahvati vrata. To je baš rizikovanje života. To je čist ljudski poriv, tu ništa drugo ne postoji, samo ono ljudsko u nama koje nas tera i kaže: ‘Moraš ovo da uradiš’.

Pride što je to višenacionalna sredina, što je dečko musliman, a mi smo pravoslavci. Nema to sad nikakve veze, ali to se u toj sredini vrlo gleda. Iz neke prevelike zahvalnosti čoveku, volela bih da se čuje za taj njegov gest – kaže nam dodajući da su i njih dvoje porazgovarali telefonom, te da je reč o skromnom momku.

Skromni momak Elmedin Vražalica ima 27 godina, radi u inostranstvu. Trebalo bi da još 20-ak dana provede u rodnom Priboju, pa da putuje za Nemačku.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker