Jelen u punoj snazi sa velikom rogovima preplivao rijeku Lim, danima ga viđaju u centru Priboja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj – Građani Priboja ostali su u šoku kada su u samom centru grada ugledali krupnog jelena sa velikim rogovima kako bez cilja trči i luta glavnim gradskim ulicama. Pojedinima je ovo bila neverovatna atrakcija, ali kod drugih ipak je probudilo odrđenu dozu straha jer je u pitanju divlja životinja.

„Jelen je prvi put primećen krajem septembra u blizini graničnog prelaza Uvac, zatim je po svemu sudeći preplivao reku Lim i pojavio se u užem centru grada. Građani su ga viđali u različitim intervalima i to nam javljali, tako da pretpostavljamo da on i dalje luta u gradskom jezgru.

Neki su se zaista oduševili, zbog njegove veličine i rogova, jer ne viđa se jelen u punoj snazi svaki dan, dok je bilo i onih koji se plaše da razdražena životinja bežajući od ljudi nekog slučajno ne povredi”, rekao je za RINU Nemanja Minić, sa portala Priboj onlajn, koji je objavio tekst vezan za ovu temu.

Pretpostavlja se da je jelen u Priboj stigao sa Zlatibora gde je tokom prethodnih meseci izvršeno naseljavanje ove divljači i njihov povratak u svoje prirodno stanište, nakon dugog niza godina.

„Ja bih samo apelovao na nadležne, da ukoliko nekako mogu uhvate jelena i vrate ga ponovo na Zlatibor, da ne luta tražeći sklonište i hranu po Priboju. Plašim se da bi ovaj lepotan mogao da završi kod nekog u zamrzivaču, kao trofej na zidu ili pod točkovima nečijeg automobila”, istikao je Nemanja.

Pre nepunih mesec dana takođe u Zlatiborskom okrugu došlo je do incidenta kada je jelen iskočio na kolovoz a potom ga je udario putnički automobil, nedugo zatim ova divlja životinja je uginula.

RINA / GZS

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker