Vučić u Priboju: Zatvor za svakog ko bi da puca na džamije ili kolje djecu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će policajci iz Priboja koji su pevali pesme kojima se veliča zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, biti “ne samo kažnjeni” već i premešteni iz tog višenacionalnog grada na jugozapadu Srbije.

Navodeći da u tom slučaju i tužilaštvo „radi svoj posao“, Vučić je tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i verskih zajednica u Priboju upozorio da će svi koji bi da „pucaju na džamije, ubijaju, kolju nečiju decu“ završiti iza rešetaka.

„Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom koja će vrlo nemilosrdno da reaguje. Molim sve ljude da ne izazivaju državu i ne proveravaju snagu države“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da Bošnjaci “vekovima” žive sa Srbima u Priboju i okolini.

“Moramo da poštujemo muslimane, da poštujemo džamije kao što poštujemo naše manastire i crkve. Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša. Ne postoji jači u ovoj državi, svi su jednaki pred zakonom zvao se neko Asmir ili Predrag”, kazao je Vučić.

Najavio je i da će se raditi na tome da Bošnjaci budu više zastupljeni u organima reda u Priboju, navodeći da kao manjina moraju da se osećaju sigurno i bezbedno.

“Ja sam Srbin, predsednik Srbije i naravno da volim Srbe, ali ne mogu da zamislim Priboj bez Bošnjaka, i neće biti bez Bošnjaka jer imaju ista prava kao Srbi”, poručio je Vučić.

Naglasio je da “mi moramo da živimo zajedno”.

“Reći će Bošnjaci to je prazna priča i bajka, ali nije, to je stvaran život, i Bošnjak iz Starog Priboja i Sjeverina kao i Srbin iz Pribojske banje i sela prema Rudom – jednako je ovo njegova zemlja kao što je moja i svakoga od vas ovde”, rekao je Vučić.

U Priboju se prethodnih dana desilo nekoliko incideta. Pojavio se snimak kako policajci pevaju na proslavi pesmu sa stihovima “oj, Sjenice nova Srebrenice, oj Pazaru novi Vukovaru”, a nekoliko dana kasnije snimak je zabeležio kako mladić u grupi peva “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”. Nakon toga je Vučić najavio da će posetiti Priboj.

“Za nas je Priboj ispit da li smo ljudi ili ne i ne sme da nam se događa da deca pevaju da neko puca u džamije”, upozorio je Vučić i poručio da, kao što poštujemo naše crkve manastire i ikone, tako moramo poštovati i komšije muslimane.

“Ako neko misli da to neko može i treba da sruši, imaće posla sa državom, a država po pitanju očuvanja mira i stabilnosti neće imati milosti”, poručio je Vučić u Priboju. (n1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Roro
Roro
10 mjeseci ranije

A što samo decu? Trebalo bi i za one koji bi da kolju i odrasle ili makar za žene.

Sandzaklija
Sandzaklija
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Roro

i domaće životinje,pse i mačke pogotovo,zatim ptice…

Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Roro

Pa sto ih ne kaznjavate?! Koliko ja znam NIJEDAN musliman ili arnaut nije odgovarao za zlocine pocinjene nad Srbima? Dolazim do zakljucka da NIJEDAN Srbin nije ubijen, ili je ubije iz “DEMOKRATSKIH” razloga?!

mehmed
mehmed
10 mjeseci ranije

Tesko onom ko Vucicu vjeruje. Pa on je kao novinar pucao na Srajevo iz bkalasnjikova a u svet slao lazne izvjestaje o agresiji na BiH !

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker