Predstavnici Bošnjačkih partija u Priboju – Ovo je zajednička kuća Bošnjaka i Srba

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon niza incidenata koji su se prethodnih dana događali u Priboju, u kojima se, pjesmama i grafitima veličaju genocid i osuđeni ratni zločinci, a Bošnjacima se prijeti novim pokoljem i pucanjem u džamije, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije prof. dr. Jahja Fehratović sa delegacijom posjetio je predsjednika opštine Priboj.

Predsjednik opštine Lazar Rvović istakao da je sa sastanka zajednička nedvosmislena osuda svih dešavanja.

Naglasio da ovo nisu pjesme koje su primjerene Priboju i da ovo nije Priboj, ističući da hoće da se što prije ta slika zaustavi. Priboj je zajednička kuća i Srba i Bošnjaka, krov te kuće je tolerancija i poznato je da mi imamo izuzetno mnogo primjera dobre saradnje.

Narodni poslanik prof. dr. Jahja Fehratović je naglasio da su inicirali danasnji susret jer su uvjereni da politika pravde i pomirenja i dobrih odnosa nesto što je zaživjelo i što nikada nije bilo upitno, posebno u gradovima kakav je Priboj, znajući da ćemo dočekati ovdje ono što se dešavalo i prethodnih decenija, a to je najbolji mogući odnos Bošnjaka i Srba.

Mi znamo da Pribojci bez obzira na vjeru i naciju desetljecima nikada nisu imali problema i uvijek su živjeli u slozi i tako je i danas. Ovo je izolirani primjer, ali koji se mora konkretno riješiti i na koji se mora dati odgovor kako onima koji ne žele dobro ni Srbima, ni Bošnjacima, a ni Srbiji da ne bi imali argumenata da stigmatiziraju i zloupotrebljavaju ovaj prostor.

Sastanku su pored predsjednika opštine prisustvovali i predstavnici drugih bošnjačkih stranaka u Priboju, narodni poslanik Krsto Janjušević kao i predstavnici Zajednice sandžačke dijaspore. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
AS1
AS1
2 godina ranije

Jad i beda.Došli kod Lazara i Krsta , eto ko bajagi nešto se dešava.To je ništa. Političarenje. Jahja i njegovi se toliko ulizuju do gađenja samo da budu na listi.Što ste vi došli šta hoćete da čujete šta ćeš Jaho.Malo hvalite AV i kući mrš-

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex