Majke Srebrenice ogorčene šovinističkim pjesmama policajaca iz Priboja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali, naveli su iz ovog udruženja

Memorijalni centar Srebrenica i Udruženje Majke Srebrenice žestoko su osudili šovinističko slavlje u Priboju, na kojem su policajci veličali genocid u Srebrenici, ubijanje i silovanje Bošnjaka, a u Pazaru su prizivali novi Vukovar.

– Zaista užasno ponašanje i uvreda za preživjele koji su već morali podnijeti toliki bol i patnju. Incidenti poput ovog naglašavaju razmjere izazova koji još uvijek postoje kada je u pitanju suzbijanje veličanja genocida i promicanje mržnje – naveli su iz MC Srebrenica.

Sramotno slavlje osuđeno je i iz udruženja Majke Srebrenice.

– Policajci u Priboju samo dokazuju da institacije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika. Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali –  naveli su iz ovog udruženja..

(Avaz)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
11 mjeseci ranije

Evo i “Mama Srebrenice”, da se oglase. I njih je pogodila “muzika” ovih dripaca. I to se sada podize na jedan neverovatan nivo, kao da se radi o drzavnoj politici ili generalnom raspolozenju medju srpskom populacijom. I to ce se kotrljsti “nezavisnim” medijima mesecima. A, secam se kako su, pre neku godinu, ove iste “Mame”, manirima pravih ulicnih razbojnika, sprecile srpske majke da poloze cvece i zapale svece svojoj deci, pobijenih na prevaru u onoj ulici, u onom gradu, u BiH, nazivajuci ih kurvama i cetnikusama.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker