Historijski trenutak u Skupštini opštine Priboj – Amina Mišorep prva odbornica sa hidžabom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj je danas svjedočio historijskom trenutku. U skupštini opštine Priboj po prvi put se našla odbornica sa hidžabom. Mlada Amina Mišorep kadar je Stranke pravde i pomirenja i ima 25 godina. Ističe da je ponosna što je svoje ime utkala zlatnim slovima u historiju političkog života u Priboju.

“Moji prvi utisci sa ove prve sjednice su sjajni. Mislila sam da se neću snaći, malo me je i uhvatila trema zato što je to moje prvo obraćanje u skupštini, ali mislim da je proteklo dobro.

Zaista me raduje da sam dio ovog kolektiva i što vidim da ovdje ima dosta žena, pa mi je drago što se čuje i ženski glas, a pogotovu iz ovakvih područja kao što je naš Priboj. Drago mi je također, kao što ste mogli čuti i na početku ove skupštine kada je potpredsjednik rekao, da sam ja prva žena u historiji SO Priboj koja nosi hidžab, što mi daje dodatnu snagu i potporu da i dalje radim ovaj posao i da se usavršavam u njemu”, kazala je mlada Amina Mišorep.

Na pitanje šta za nju znači činjenica što je prva žena u historiji političkog života u Priboju sa hidžabom, Amina ističe da je veliki podrstrek za dalje motivisanje i drugih žena, neovisno da li su sa hidžabom ili ne da se društveno i politički aktivnije uključe.

“Veliki podrstrek da nastavim ovim putem i da na neki način pozovem i ostale djevojke i žene, nebitno da li nose maramu ili ne, ili koje su nacionalnosti – da učestvuju u radu skupštine ili drugih odbora, da se uključe u politiku, jer čini mi se da i kroz ovih mojih 25 godina vidim da jedino nas glas može jače da se čuje ako smo aktivne na političkom planu. Sve mimo toga je slabije”, poručuje Amina Mišorep. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Elena Gerinski
Elena Gerinski
1 godina ranije

21 vek….strasno…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker