PITAO “PRIMATE LI ŠVAJCARCE”, PA POTEGAO ORUŽJE – Vlasnica ispričala detalje dramatične pljačke u Priboju: Ušao sa maskom i prislonio joj pištolj na čelo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Radnica opljačkane menjačnice u centru Priboja u petak je preživela pravu dramu dok joj jedan od dvojice razbojnika držao cev pištolja prislonjen na glavu i zahtevao od nje da joj preda novac.

Kako je u subotu saopštila Policijska uprava Prijepolje, ovom prilikom je iz menjačnice ukradeno 4.800 evra, 629.000 dinara, 3.640 konvertibilnih maraka i jedan mobilni telefon. Policija je navela i da je juče uhapšen jedan od vinovnika, 20-godišnjak iz Priboja, a da se za drugim traga.

Pribojka Milja Drobnjaković, vlasnica menjačnice, priča za „Blic“ detalje pljačke koja se desila u petak popodne. Oko 16.20, kaže ona, u vreme kada se u radnji nalazila samo radnica, u menjačnicu je ušao muškarac maskiran kapuljačom i hirurškom maskom, dok je njegov pomagač, kako se ispostavilo, u to vreme stajao napolju i čuvao stražu.

Prvo je pitao radnicu: „Primate li švajcarce?“. Pošto je ona odgovorila „da“ usledilo je pitanje: „Jeste li vi gazdarica?“. Rekla je: „Nisam“. Potom je nogom gurnuo vratanca između pulta i zida i ušao u prostor gde je radnica. Izvadio je pištolj, prislonio joj ga uz glavu i rekao: „Ovo je pljačka, daj sve pare“. U to vreme ona je sređivala novac – kaže Miljka Drobnjaković.

Njena radnica je, dalje priča vlasnica menjačnice, počela da kuka. Gledala je prema vratima hoće li iko naići i pomoći joj da se spase od pljačkaša.

– Čim je zakukala maskirani razbojnik ju je poniovio „daj pare“ i udario je pištoljem u glavu napravivši joj rasekotinu. Naterao ju je da klekne i savije glavu. Pod pretnjom oružem otvarala je jednu fioku za drugom, iz njih vadila novac i stavljala mu u torbu. Srećom, od gornjih fioka koje su bile otvorene, u donjoj nije primetio 15.000 evra i taj novac je ostao. Pošto je pokupio plen uzeo je telefon od radnice i naredio joj da pola sata ne sme da diže glavu – navodi Pribojka.

Opljačkanu menjačnicu, kaže ona, zid deli od apoteke. U vreme pljačke apotekarke su čule zapomaganje iz susednog lokala, pozvale policiju i na zadnja vrata kroz dvorište pobegle u sportsku kladionicu koja je ranije bila magacinski prostor apoteke.

– U zgradi gde je naša menjačnica je i lokal u kojem ja radim. Kada je razbojnik istrčao napolje, radnica je sva uplašena i vidno krvareći povikala: „Zovi policiju, opljačkani smo“. Na pitanje „ko nas je opljačkao“ rekla je „oni što otrčaše tamo“ i pokazala rukom kroz prozor. Govorila joj je da joj se vrti u glavi. Razbojnici su iz Nemanjine ulice pobegli preko Trga FAP-a. Čuli smo od jedne žene koja im je dolazila u susret da su vikali „bežimo“ i ona je videla da nešto nose u naručju. Preko visećeg mosta nad Limom pobegli su na magistralni put Bistrica – Priboj – objašnjava vlasnica menjačnice.

Policija je, kaže ona, došla veoma brzo, blokirala puteve, ali se razbojnicima izgubio svaki trag. Najverovatnije su, objašnjava Miljka Drobnjaković, pobegli pešice prema graničnom prelazu Rudo.

Narednog dana u Priboju je uhapšen 20-godišnjak. Sagovornica „Blica“ kaže da se radi o mladiću koji je u vreme pljačke čuvao stražu napolju, da je sa teritorije opštine Rudo u Republici Srpskoj, ali i da ima prebivalište u Priboju.

– Rečeno nam je da je policija Republike Srpske uhapsila i 47-godišnjeg muškarca koji je upao u menjačnicu i da se čeka da bude izručen srpskoj policiji. Rečeno nam je i da je 20-godišnjak uhapšen u Priboju priznao učešće u pljački, ali naš novac za sada nije pronađen. Veoma smo zahvalni policiji iz Priboja, celoj Policijskoj upravi Prijepolje što je veoma brzo reagovala i uspostavila saradnju sa kolegama u Republici Srpskoj – poručuje Miljka Drobnjaković.

Izvor:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex