Glavni imam iz Priboja: ”Samoprozvane vojvode poslaše nam poruku istrebljenja…”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon jučerašnje tragedije koja se desila u Priboju u kojoj je smrtno stradao mladić iz Priboja, a kojeg je ubio policajac iz Beograda, oglasio se glavni imam Priboja.

Njegov tekst prenosimo u cijelosti:

SA PRIJETNJI NA DJELA!

Prvo su meni (Glavnom imamu u Priboju) i mojoj porodici prijetili smrću-policija reče uradili su što je do njih, sud nijem. Potom su brutalni verbalni napad i vrijeđanje pretrpili hodžinica i njena ćerka zbog mahrame na glavi-policija reče uradili su što je do njih, sud kaže nema elemenata vrijeđanja na vjerskoj osnovi.

Zatim, raspjevani pripadnici granične policije i samoprozvane vojvode poslaše nam poruku istrebljenja, a omladina bi da puca u džamije za svoj najveći vjerski praznik-policija reče uradila je što je do njih, a sud presudi i vidjesmo kako i jedni i drugi (ne)završiše.

Sinoć… sinoć je ipak policajac uradio što je do njega i to ne obični, već elitni pripadnik MUP-a, u našoj čaršiji, gdje se trudimo da ima mjesta za svakoga i djecu učimo pravim vrijednostima, kabadahija demonstrira silu sa beogradskih ulica ugasivši mladi život. A sud-vidjećemo… ili, možda, opet nećemo!?

Molim Allaha Milostivog i Samilosnog da se Ervinu smiluje i džennetom ga obraduje, njegovoj porodici podari sabura, a elitnom zlotvoru i kukavici što pobježe sa mjesta zločina pravednu kaznu ovoga svijeta, jer na onom svijetu znamo šta ga čeka!

“…Ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, – kao da je svim ljudima život sačuvao…”.
(Sura El-Maide, 32 ajet.)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Posmatrač
Posmatrač
7 dana ranije

Treba cio Sandžak ustati na proteste protiv aktuelne vlasti. Dok su bile demokrate na vlasti ovakvih slučajeva nije bilo.

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker