Vučić: Ako počne pogrom na Kosovu, NATO-u dajemo 24 sata da reaguje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije ušla na teritoriju Kosova, zato što od Kumanovskog sporazuma i svim potonjim sporazumima nema pravo da to učini i poručio da Srbija sa trupama neće ući na Kosovo jer želi da se sve riješi mirnim putem.

On je rekao da je to poručio i generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, kao i da mu je rekao da Srbija neće dozvoliti pogrom nad Srbima.

Vučić je rekao kako misli da su ga u NATO razumjeli i da će učiniti sve da zaštite srpsko stanovništvo na Kosovu.

“Čekaćemo vas 24 sata da kao NATO reagujete, tek ako se poslije toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti ono što se dešavalo 1995. ili 2004. godine“, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit TV Pink.

On je dodao da “različiti centri moći u zemlji i i inostranstvu“ žele lošije rezultate Srbiji, a na navode da “zvecka oružjem“ zbog nadletanja vojnih letilica u blizini administrativnih prelaza sa Kosovom, Jarinjem i Brnjakom rekao je da se u današnjim razgovorima sa predstavnicima EU i NATO “ljutio na sve svoje sagovornike“.

“Mi sada imamo 14 MiG-29 (koji mogu da lete). Oni su mislili da se ja šalim. Jel’ Srbija to nema pravo da podigne svoje helikoptere ili avione u centralnoj Srbiji? (Predstavnici EU) se sedam dana nisu uzbudili zbog oklopnih kola kosovske policije, ali jesu istog sekunda kad je Srbija poakzala da neće dozvoli (da je ponižavaju)“, kazao je Vučić.

Izvor: FoNet/Beta

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
2 godina ranije

Vucicu, Kukavico, samo napred, pa cemo videti koliko od njih imaju da se vrate.
Za Sandzakljije : Razlog zasto su Specijalne Kosovske policijske jedinice tamo je : obezbediti Granicne Prelaze na Jarinje i Brnjaku, da se ne bi desilo ono od godine 2008, odmah posle deklaraciji o Nezavisnosti Kosova, i, da se obezbedi sprovođenje odluke vlade Republike Kosova. To je jedino mandat koji oni imaju, za sada. Slanje i raspoređivanje specijalnih jedinica na raspoređenim mestima nije cilj sam po sebi. To da se zna. I, ako se daju garancije, da one kriminalne grupe, kontrolirani od Srbijanske sluzbi i i drugih drzavne organe, o nepovredivosti graničnih prelaza i njenog rada, Rosu( odavno se ne zove tako ), ima da se povuce, i prema tome idemo, ali ovi razgovori su jos u toku, izmedju Kosova, Srbije, Natoa, Washingtona i Brisela. Srbija to nevoljno prihvata, ali prema tome ide, jer nema drugog, inace posledice za Srbije ce biti vece, i ponizenja za Vucica bice i te kako. Kosovari onda moraju da povuce svoje Rosu trupe, jer nema potrebe da onih budu tamo, i onda i bllokade imaju da se povuku.
Vucic, normalno sada tezi da iskoristi ova zbivanja da bi se dokazivao koliko je on snažan i neraskidiv.U ovom duhu je i poslednja Vucicev izjava da će KFOR imati 24 sata za zaštitu Srba, i bla bla bla. Posto je on obavestan i zna da ce posle datne garancije, Rosu ima da se povuce, i njih ce zamenitui KFOR, moguce sutra, i naravno posle toga bllokade imaju da se sklone, sada Vucic iskoristava sve ovo za svoju propagadnu i manipulacije Srbijanskog Javnosti.
Ali sustina u svemu je : Razlog zasto su poslani Rosu, je bilo sprovodenje odluke vlade o reciprocitetu za tablicima, To ostaje i bice sprovedeno. I ovo je bilo namera u sebi, i stime Kosovo je postigao ono što je želeo. Naravno, bice dialoga oko tablica u Briselu, kako je Premijer Kurti rekao, mi bismo ih rado povukli probne tablice ako za to je spremna i Srbija. Da li ce biti dogovora??, videcemo.
A Srbija, … moze da propagandira kako je dala ultimatume i to niko drugom nego samog Natoja, prazne price, kako se kod nas na Kosovo kaze, Srpska Posla.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.