Usame Zukorlić: Posledice ove ekshumacije osećaće se narednih sto godina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon obavljenog ukopa bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića u dvorištu Altun Alem džamije u centru Novog Pazara prisutnim imamima obratio se Usame Zukorlić, sin preminulog muftije i predsednik Stranke Pravde i Pomirenja.

Usame je rekao da je ovo bio izuetno težak dan za njega i njegovu porodicu, ali i za sve vernike, ali da istina ne sme da trpi i da je ekshumacija tela morala da se uredi. Usame je takođe rekao da je ekshumacija Muamer efendije Zukorlića istorijska stvar za Novi Pazar, Sandžak ali i čitav muslimanski svet.

Irfan Ličina, Nova.rs

„Muftija je bio istorijska ličnost, posledice ove ekshumacije osećaće se u narednih sto godina, tako da je sve što je vezano za njega istorija pa i ovaj njegov ponovni ukop među ostalim velikanima koji su ukopani u haremu ove džamije“.

Usame je takođe rekao da je telo premešteno u Novi Pazar i ako je želja porodice bila drugačija, ali da su interesi vernika i ljudi koji su poštovali bivšeg muftiju iznad porodičnih interesa.

Irfan Ličina, Nova.rs

Nakon Usamea, prisutnim vernicima obratio se Mevlud efendija Dudić, muftija Islamske zajednice u Srbiji. Muftija Dudić je govor otpočeo citirajući deo iz svete knjige Kur’an, u kojem se kaže: “Ne recite za one koji su na Allahovom putu umrli da su mrtvi, ne živi su, samo vi to ne osećate”, aludirajući da je preminuli muftija preminuo na putu Allaha.

Dudić je rekao da ni sada ne želi da na bilo koga uperi prstom sumnjajući da ga je neko otrovao muftiju Zukorlića, ali da je ekshumacija morala da se desi kako bi bili sigurni šta se stvarno dogodilo i da li u smrti Muamer efendije Zukorlića ima i ljudskog faktora.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ella
Ella
6 mjeseci ranije

To ispade u narednih 100 God sandzak vise nece imat nista drugo osim da se bavi preminulim politicrem Zukorlicem, iako je covek prminio njegova za ostala familja se preko njega mrtvog obracunavaju usame da obezbedi mesto vodje, lidrera nista manje ambicije nema nego sto je imao njegov otac, Elma bi da sacuva svoje privilegije a u igri su u milioni steceni nekakv expressan nacin samo njima znani, al da se Sa pokojnikom ovako postupa je do sada ne vidjeno.usame je Monstrum kome nista nije sveto pa ni mrtv otac, stravicno

Profesor
Profesor
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Šta reče? Ništa nisam razumio.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Profesor

Možda si studirao neki strani jezik, a uz to si maternji zaboravio.

Radnik
Radnik
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Profesor

E profesore,profesore,tako ti je kad si školovani IDIOT !!!

Iman
Iman
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Glupe Balije..pa jeli vam bolji Ljajic krme i drugi…samo vi pod ruku sa bogumilima pa ce biti klanje svake 40 god ..nista bolje niste ni zasluzili

Ella
Ella
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Iman

Cetniku jedan niko od vas nije primitivnije, svirepiji Nas vodja je Imamovic, sin sandzaki Koji nije mariontna, vazal, poltron, jadan je onaj koga srbi hvale I brane

sara
sara
6 mjeseci ranije

USAME JE MONSTRUM !!!!!!!!!!!!!!

Zasto niko ne zastiti mrtvoga Muamera Zukorlica od njegovog sina Usame MONSTRUMA???
Ako nece muslimani neka se srbi, koji su voleli Muamera dignu protiv Usame, i proteraju ga u alžirsku pustinju odakle je i dosao.

Iman
Iman
6 mjeseci ranije
Odgovor za  sara

Eee balije glupe …vama je miliji vlah nego brat musliman..zato klanje svakih 40 god

Hasko
Hasko
6 mjeseci ranije

Šta bi sa mačorom,đe on sada vunu prede?Bolji i pametniji je od ovog magareta muftinog..Vodite ovo magare kod hodže neka ga liječi.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Kaže Dudić otprilike da je Muamer “umro na Allahovom putu i da je živ samo mi to ne osećamo” aludirajući da je postao šehid. Nisam znao da je put u Beograd kod Šrešelja, Vučića, Dačića, itd. Allahov put, nisam znao ni da je skidanje ahmedije postupak na Allahovom putu, nisam znao takođe, da je cinkarenje, ogovaranje, blaćenje, itd. radnja na Allahovom putu, itd. nego da više ne nabrajam, ostavimo da o tome ko je šehid, ko je grešnik a ko nije, odredi Allah dž. š. Svi mi zavisimo od Allahove milosti, kako će nam biti na večnom svijetu, i to niko ni za koga ne može tvrditi, pa ni Dudić sa falš diplomama koje štancaju k’o što Vučićević štanca “informer”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker