U CRNU GORU SA PASOŠEM ILI LIČNOM KARTOM? Nije svejedno koji dokument korisite prilikom ulaska kod komšija: Ovo je ključna razlika

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Navikli smo na činjenicu da u susednu nam Crnu Goru možemo i sa ličnom kartom, a ne samo sa pasošem, što mnogima olakšava plan putovanja u ovu zemlju.

A da li ste se nekada zapitali postoju li razlika između ulaska u Crnu Goru sa jednim od ova dva dokumenta?

Naime, odgovor je jednostavan – u zavisnosti od toga koji dokument koriste prilikom ulaska na crnogorsku teritoriju, zavisi i koliko imaju pravo da borave bez vize.

Do 30 dana imaju pravo da borave u Crnoj Gori, ukoliko prilikom prelaska granice koriste ličnu kartu, a tri puta duže, odnosno do 90 dana, ako koriste važeći pasoš.

Takođe, mnogi koriste pasoš za ulazak ako im je potreban dokaz o ulasku u zemlju, zbog pečata, ali ne znaju da je za duži boravak pogodniji upravo ovaj dokument.

Takođe, važno je znati i da od početka 2020, maloletni državljani Republike Srbije državnu granicu između Srbije i Crne Gore mogu da prelaze samo uz važeći pasoš ili ličnu kartu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.