Srbija / Pogledajte kako izgleda novi autoput koji ide prema Sandžaku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gotovo da se na prvi pogled može zaključiti da su radovi na deonici auto-puta Preljina–Pakovraće ušli u poslednju etapu.

Pitanje je dana kada će se na ovoj trasi videti prvi automobili, dan ili dva pre, ili posle Nove godine, piše RINA.

Cela deonica u dužini od 31 kilometar je u potpunosti asfaltirana, a urađena je i zaštitna ograda, koja će ubuduće čuvati sve vozače od većih saobraćajnih nezgoda

“Ne zaostajemo za Nemačkom u tom pogledu, jer mi smo izvoznici i za zemlje Evropske unije. Zaštitne ograde su iste one koje i Nemci ugrađaju na svojim putevima. Najveća zaštita je na mostovima, a ograda može da izdrži i udar šlepera koji se kreće velikom brzinom i pod punim je teretom”, rekao je za Rinu Zoran Bojović iz kompanije “Unipromet”, koja se bavi proizvodnjom i postavljanjem zaštitnih ograda.

Izgradnjom deonice auto-puta od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj udesa, koji su na ovoj deonici puta česta pojava. Nakon probijanja prvog tunela u mestu Trbušani kod Čačka, na oduševljenje svih vozača, već su vidljivi i prvi kilometri asfalta na “Milošu Velikom”.

“Građani su previše čekali, o ovom auto-putu priča se punih 50 godina, a tek poslednjih se intenzivno na tome i radi. Deonica auto-puta od Preljine do Požege dugačka je 31 kilometar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji, jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela”, rekao je za Rinu Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. (Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker