“SAMA JE PALA U STANU” – Državljanin Srbije osuđen u Austriji zbog brutalnog ubistva supruge, tokom suđenja plakao i tvrdio da se “više puta udarala na razne predmete”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državljanin Srbije (35) osuđen je na 13 godina zatvora u Austriji zbog toga što je u novembru prošle godine u Inzbruku ubio svoju suprugu (28), piše austrijski portal Standard.

Kako dodaju, sudsko veće Regionalnog suda u Inzburku je ovu odluku donelo jednoglasno, a tokom procesa je utvrđeno da je muškarac krvnički i namerno pretukao ženu, da je ona od teških povreda preminula sutradan.

– Veštak sudske medicine Valter Rabl je u svom izveštaju naveo da je žena imala “brojne povrede” i govorio je o “ozbiljnom fizičkom zlostavljanju” sa “masivnim udarcima šakama i nogama u glavu i gornji deo tela”. Žena je na kraju preminula od krvarenja na mozgu, a veštak je objasnio da je do toga došlo usled pada i jakog udarca u potiljak – čulo se na suđenju, a preneo je Standard.

Kako dalje navode, okrivljeni, za koga austrijski mediji tvrde da je rodom iz Srbije, tvrdio je da je nevin, a tokom iznošenja svoje odbrane je grcao u suzama, tvrdeći da je žena sama pala u njihovom stanu i to kad on nije bio tu.

– Žena je pala 23. novembra, kada njen muž nije bio u stanu – tvrdili su branioci okrivljenog:

– Ona je zbog zdravstvenih tegoba više puta padala na različite predmete u stanu i tako je zadobila teške povrede. Optuženi je pokušao da joj pomogne i pokušao je da je nagovori da ode kod lekara. Ona je bila pod uticajem droge. Motiva za ubistvo nema, njih dvoje su imali skladnu vezu skoro sedam godina.

Međutim, uprkos ovakvoj odbrani, osam članova sudskog veća donelo je jednoglasnu odluku da je optuženi srpski državljanin kriv za ubistvo supruge. Svoju odluku su, kako je sudija naveo u presudi, bazirali na brojnim dokazima i iskazima svedoka i veštaka.

– Kazna je primerena krivičnom delu, a okrivljeni je u trenutku zločina bio u stanju “ograničene uračunljivosti”. Takođe, okrivljeni je više puta bio osuđivan – navela je u obrazloženju presude sudija Nađa Obvizer, a preneo je austrijski Standard.

Takođe, sud je usvojio predlog da okrivljeni plati troškove sahrane svoje pratnerke od 3.900 evra, dok zahtev za odštetu za pretrpljene bol i patnju od 20.000 evra, koji je tražila majka preminule žene, nije usvojen.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker