Priveden i kažnjen – Maloletnik iz Novog Pazara vozio 146 km/h

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U okviru međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROUDPOL, saobraćajna policija na srpskim putevima danas sprovodi akciju „Spid maraton“ u okviru koje se brzina neprekidno meri 24 sata, izjavila je Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije.

Ona je navela da u sklopu Spid maratona, saobraćajna policija kontroliše brzinu svim raspoloživim ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Akcije pojačane kontrole saobraćaja, kako je istakla, sprovodi se od ponedelјka i trajaće sedam dana, a u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je ukupno 6.261 prekršaja prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja.

Cvetković je naglasila da je neprilagođena brzina najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a da je poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine u dramatičnom porastu.

Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja, kako je rekla, i dalјe veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvolјenu brzinu kretanja vozila.

Ona je navela da je cilј akcije dosledno sankcionisanje svih vozača koji budu zatečeni u prekoračenju brzine.

„Čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice saobraćajne nezgode. Uspori, sačuvaj život!“, istakla je Cvetković.

Kod Novog Pazara policija je zaustavila mladića od 17 godina koji je vozio 146 km/h, gdje je ograničenje brzine kretanja 80 km/h. Maloletnik je priveden i po skraćenom postupku kažnjen.

(MUP, Sandzaklive.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker