Predsjednik opštine Priboj – Izvinite za nepromišljene stvari koje su učinili pripadnici mog naroda

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon posjete predsjedniku opštine Priboj, delegacija Stranke pravde i pomirenja je sa predstavnicima opštine Priboj, prošetala do Hasan Agine džamije gdje su ih dočekali okupljene džematlije.

Obraćajući se prisutnima ispred Medžlisa Islamske zajednice Priboj, predsjednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao da je sama slika okupljenih ispred zgrade Medžlisa najbolji odgovor na sva dešavanja.

– Mi smo ovdje pokazali jedinstvo. Priboj nije sredina kakva je slika išla iz Priboja, ovo je slika Priboja i mi ćemo se truditi da ovu sliku još vise unaprijedimo, da unaprijedimo međunacionalne i međuvjerske odnose. Mi nikad nećemo dozvoliti, niti će ikada muzika Priboja biti muzika koja poziva na rušenje i na pucanje. Mi smo zajedno gradili vjerske objekte i zajedno ćemo i dalje graditi vjerske objekte.

Priboj je naša zajednička kuća i ako iz svih ovih dešavanja ne izvučemo pouku da može da nam se to desi, a vjerovali smo da se ovo u Priboju nikada neće desiti, sad poslije i današnjeg sastanka i očekivane posjete predsjednika države, iskoristi ćemo ovo da dokažemo da nekada i zlo može raditi za dobro, da djelima, a ne riječima pokazujemo nas patriotizam i nas odnos prema komšijama.

Vama kao našim sugrađanima i komšijama poručujem da nema razloga ni za kakvu brigu, tu smo zajedno sa vama, ova džamija je i moja džamija isto kao što je i manastir vaš manastir. Mi smo tako živjeli i živjet ćemo i dalje i ne smijemo dozvoliti da nas ove stvari na bilo koji način poremete i naruše ono po čemu smo prepoznatljivi, a to je jedinstvo. Izvinite još jednom za nepromišljene stvari koje su neki pojedinci koji pripadaju mom narodu, učinili.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Priboj Harun ef. Eminagić naglasio da je ponosan što su Bošnjaci u prethodnom periodu bili jedinstveni.

– Ono sto nas ohrabruje jeste đto je danas nedjelja, još je božićna atmosfera u gradu, a i nedjelja je našim pravoslavnim komšijama crveno slovo kada ne rade, ali shvativši ozbiljnost situacije, lokalna samouprava je došla u nedjelju, otvorila prostorije opštine i sa tim dokazala da su te prostorije dostupne svim gradjanima, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost i bez obzira je li radni dan ili nedjelja i svi su se ogradili od takvog jednog incidenta i ne samo ogradili, nego ustanovili i odredjene korake daljeg djelovanja.

Najveći nivo tih koraka jeste da će sa danšnjeg sastanka otići poruka predsjedniku države Aleksandru Vučiću da treba da dodje u Priboj, da svojim prisustvom potvrdi ono sto je rekao, onaj dan kada je čuo za ove nemile dogadjaje u Priboju, a to je da su Bošnjaci u Priboju sigurni, da ne treba da se boje, da nisu gradjani drugoga reda već da uživaju sva druga prava.

Ja se nadam i očekujem da će one stihove koje smo mogli da čujemo od one pribojske mladosti gdje su izmijenili tekst izvorne vjerske pjesme i prepjevali je u sramotne rijeci “Božič je, božić je. Pucaj u džamije” da će gospodin Vučić doći sa porukom i reci evo Bošnjaci Priboja, donosim vam muštuluk da će se u Novom gradu uskoro u ovoj godini graditi džamija i da naša poruka neće biti pucaj u džamije, nego da gradimo džamije kao što su i crkvu u naselju zajedno gradili Bošnjaci i Srbi. (SANA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
AS1
AS1
2 godina ranije

Neviđeni poraz i ponižavanje da Jahja ode kod Lazara i Krsta .Policija poziva na zločine a pijandure se izvinjavaju.Sada pred izbore potrebno je talasati ,,ulivati strah,zavaditi jadni napaćenu sirotinju a bogati političari ko bajagi zabrinuti pa na sastanak.Od devedesetih vlast je proizvodila sukobe radi opstanka na vlast i ličnog bogaćenja.Policija radi samo svoj posao.

Sam
Sam
2 godina ranije

Zasto se ovaj Predsjednik Opstine nije sjetio pa odmah nakon incidenata se izvini svojim gradjanima,Bosnjacima? Nego je navodno morao Jajajajhjajga da ode u Pb sa onim blesavim,cupavim Balicem negde iz Tutina,pa da se on navodno izvinjava.
Nema potrebe bilo ko sad da se izvinjava Bosnjacima,vec da utice da se sitjeraju sa posla i kazne oni koji su ono pjevali a nose drzavne uniforme. To je jedino iskreno izvinjenje Bosnajcima,a ovo…ovo je smijurija,

Mensur
Mensur
2 godina ranije

Pomirenje nema alternativu.

Bole
Bole
2 godina ranije

A sta peva i svira njihov orkestar “Sateliti”. Zasto veliki vodjo ne osudis njihovu pesmu o Kravici.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.