Poverenica osudila izjavu Muamera Zukorlića za diskriminaciju LGBT osoba

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković iznela je mišljenje da je narodni poslanik Muamer Zukorlić svojim izjavama izvršio diskriminaciju LGBT+ osoba, saopštila je danas organizacija “Da se zna!”, koja je podnela pritužbu.

U saopštenju se podseća da je Zukorlić u emisiji “Dobro jutro, Srbijo” 18. marta 2020. na TV Happy, kao potencijalne uzroke korona virusa homoseksualnost izjednačio sa devijacijom i predstavio je kao odraz “moralnog pada” čoveka koji dovodi do pojave katastrofa i epidemija.

Kako se navodi, poverenica je dala preporuku Muameru Zukorliću da se sastane s predstavnicima jedne organizacije civilnog društva koja se bavi zaštitom ljudskih prava kako bi se upoznao s problemima s kojima se suočava LGBT+ zajednica i s posledicama izazvanim izjavama poput njegovih, kao i da ubuduće prilikom davanja izjava u medijima vodi računa da se pridržava propisa o zabrani diskriminacije.

– Kao udruženje za zaštitu ljudskih prava s primarnim fokusom na bezbednost LGBT+ osoba, ‘Da se zna!’ je pozvao Muamera Zukorlića na sastanak, kako bismo ga upoznali sa incidentima motivisanim mržnjom i sa otežanim pristupom pravdi sa kojim se žrtve suočavaju u našoj zemlji – dodaje se u saopštnju. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker