Otkrivamo kako je u Beču poginuoTUTINAC Naser Ziljkić – FOTO SA LICA MJESTA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Čitav Sandžak je pogodila tragična vijesti o gubitku Nasera Ziljkića, mladog i marljivog radnika, koji je izgubio život u nesrećnom padu sa skele na gradilištu u Beču. Naser je bio član ugledne porodice Ziljkić iz Ribarića, čije je ime ostavilo neizbrisiv trag u svojoj zajednici i okruženju.

Kako je prijavio jedan od naših čitalaca iz Beča, događaj se odigrao na gradilištu gde su Naser i naš čitalac radili kao radnici na izgradnji. Nesreća je zadesila jer gradilište nije bilo adekvatno osigurano, te je improvizovana skela na petom spratu popustila, rezultirajući tragičnim padom Nasera Ziljkića. O kakvoj je improvizovanoj skeli riječ najbolji je pokazatelj fotograafije sa lica mjesta.

Iako su hitne službe stigle brzo na mjesto događaja, nažalost, nije bilo spasa za mladog radnika. Ovaj tragičan incident je istovremeno i apel bošnjačkim vlasnicima građevinskih poduhvata širom Evrope da osiguraju dodatnu zaštitu i sigurnost na svojim gradilištima kako bi se izbjegle ovakve strašne nesreće.

Gradilište je bilo pod nadzorom N. Rizvanovića, osobe sa makedonskim dokumentima koja ima stalno prebivalište u Skoplju, koji je u rodbinskim vezama sa mnogim porodicama u Tutinu.

Naser Ziljkić potiče iz poznate porodice Ziljkić iz Ribarića kod Tutina. Njegov brat, efendija Muhamed Ziljkić, poznat kao muftija vojvođanski pri Rijasetu Srbije, potvrdio je tragičan događaj putem društvene mreže Facebook. U dirljivoj objavi, efendija Muhamed je izrazio duboku tugu i šok zbog iznenadnog gubitka svog voljenog brata.

Naser Ziljkić je bio više od običnog radnika – bio je simbol marljivosti i dragocjenosti za svoju zajednicu. Njegova prerana smrt ostavlja nepopunljivu prazninu među svima koji su ga poznavali i voljeli.

Izvor:sandzak danas

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tintu
Tintu
26 dana ranije

Važno je da Rizvanović ,,fura” lux.auta,a radnici padaju sa skelom.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker