Otkrivamo detalje sukoba u porodici Zukorlić oko Univerziteta u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon incidenta koji se sinoć dogodio ispred Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, građani tog grada i dalje su u šoku zbog dešavanja.

Naime, novopazarski portali juče su izvestili da je došlo do sukoba između pripadnika obezbeđenja u zgradi Internacionalnog Univerziteta i još nekoliko lica, te da je navodno neko fizičkom silom hteo da preuzme kontrolu nad zgradom Univerziteta, a portal Nova.rs otkriva pozadinu i detalje pomenutih događaja.

Nakon što je Islamska Zajednica u Srbiji donela odluku u kojoj se kaže da svi vakufi ( institucije i prostori ) koji pripadaju ovoj zajednici moraju da imaju obezbeđenje koje angažuje ova zajednica a koje u većini slučajeva vodi Muhamed Zukorlić brat preminulog muftije.

Predsednica Univerziteta Elma Elfić Zukorlić, druga žena preminulog muftije Muamer efendije Zukorlić, angažovala je privatno profesionalno obezbeđenje koje je trebalo da obezbeđuje zgradu Internacionalnog univerziteta, ali je nakon sinoćnjeg incidenta koji se dogodio ispred ovog univerziteta, kontrolu nad ovom zgradom ipak preuzelo obezbeđnje “ Berk “ koje vodi Muhamed Zukorlić, a koje obezbeđuje vakufe Islamske zajednice u Srbiji.

Incident se dogodio sinoć oko 21h, kada je na dežurstvo došlo obezbeđenje Islamske zajednice i privatno obezbeđenje koje je angažovano od strane predsednice ove instutcije Elme Elfić Zukorlić.

Kako je za Nova.rs sinoć saopšteno od strane informativne službe internacinonalnog univerziteta, Islamska zajednica odnosno njeno obezbeđenje kojim rukovodi Muhaned Zukorlić nisu imali nikakav profesionalni ugovor o obezbeđivanju ove institucije, a obezbeđenje koje je angažovala predsednica univerziteta Elma Elfić Zukorlić ima profesionalni ugovor.

Kako su nam oni rekli, tokom sukoba ova dva obezbeđenja u protirnici univerziteta zaključao se Muhamed Zukorlić, ali je nakon inicijative Islamske zajednice ipak napustio portirnicu, ali je dogovoreno da oni sinoć obezbeđuju univerzitet, te da će se danas raspravljati o tome ko će u budućnosti raditi taj posao.

Elma Elfić Zukorlić rekla je sinoć medijima da su sve odluke o angažovanju profesionalnog obezbeđenja donete od strane organa Uprave Univerziteta, te da je to prvi put da ta visokoobrazovna ustanova potpisuje ugovor o angažovanju sa profesionalnim obezbeđenjem, što navodi, ranijih godina nije bio slučaj.

”Izražavam duboko žaljenje što je večeras izostao profesionalizam i objektivnost i upućujem apel i molbu nadležnim organima da zaštite autonomnost Univerziteta od bilo kakvih političkih uticaja”, poručila je sinoć nakon incidenta predsednica Univerziteta u Novom Pazaru Elma Elfić Zukorlić.

Sa druge strane, Muhamed Zukorlić brat preminulog muftije Zukorlića, rekao je u izjavi za medije da oni neće dozvoliti da osobe bez legitimiteta angažuju bilo kakva obezbeđenja i donose odluke o njima:

“Mi koji smo branili vakufe nećemo dozvoliti da nelegitimne osobe dovode obezbeđenja iz Beograda ili bilo odakle sa strane, bez znanja prvog čoveka, rekotora Univerzteta. Nastavićemo da branimo i da živimo za vakufe iako njegovog vakifa odnosno mog brata Muamera Zukorlić nema, i to ćemo činiti još jače nego što smo to činili kada je bio živ”, rekao je Muhamed Zukorlić, direktor obezbeđenja “Berk” i brat preminulog muftije.

On je sinoć takođe rekao da Elma Elfić Zukorlić ne vrši funkciju predsednika univerziteta, obzirom da je njena funkcija zamrznuta jer Elfić Zukorlić obavlja funckiju u Ministarstvu prosvete Republike Srbije.

Sead Bećirović, rektor Internacionalnog univerziteta, rekao je sinoć da oni kao uprava ove visokoobrazovne institucije nisu angažovali nikakvo privatno obezbeđenje, jer godinama unazad sarađuju sa obezbeđnjem “Berk” koji vodi Muhamed Zukorlić i da nije imalo potrebe da se anagužuje neko drugo obezbeđenje.

Dok sa druge strane Elma Elfić Zukorlić smatra da je njen kolega Sead pod pritiskom dao ovu izjavu, jer po njenim navodima upravo on potpisao odluku o imenovanju novog obezbeđenja i istakao da danima trpi pritiske što se po Elminim rečima može proveriti u zapisniku sa sednice ovog univerziteta.

Jutros se povodom dešavanja na ovom fakultetu oglasio i sam Usame Zukorlić koji je rekao da je Internacionalni univerzitet jedan od najvažnijih vakufa preminulog akademika muftije Muamera Zukorlića i naglasio da je njegov otac upravo na njemu i preminuo.

Usame kaže da je samo jedan amanet rahmetli muftije na toj ustanovi i da je to pisani testament odnosno statut – Poštovanje Statuta univerziteta, dokumenta koji je lično pisao rahmetli akademik.

“Zato mi, i kao naslednici muftijini i kao pripadnici Islamske zajednice, ćemo se pobrinuti da se čuva taj amanet”, rekao je Usame i naglasio da se na toj ustanovi ni jedna odluka više neće donositi mimo zakona i propisanih pravila, kao i da će prsti politika koje su se borile protiv Muftije i samog Univerziteta ostati daleko od te ustanove.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
32 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
beslagic
beslagic
6 mjeseci ranije

E sad,kakve veze ima ovan univerzitet sa IZ? To je potpuno samostalan projekat potpuno samostalne Mufti fondacije. U registru piše: osnivač Muamer Zukorlic, direktor Elma Elfić, rukovodstvo,Muamer,njegov brat,gospodja Elma i Usame Zukorlic. Zgradu kupila Mufti fondacija.Niđe veze sa Islamskom zajednicom. Skroz privatna stvar,porodična. A univerzitet fabrika para. A siroti narod navija ,jedni za jednu,drugi za drugu stranu. Španska serija. Ili skupi rijaliti.
P.S. Saro .podigla si standard komentarima na portalu. Aferim.

sara
sara
6 mjeseci ranije
Odgovor za  beslagic

Zahvaljujem gospodine Bešlagiću

Neko
Neko
6 mjeseci ranije
Odgovor za  beslagic

To je koliko ja znam pravljeno na vakuf zemlji (koja pripada IZ), ne znam ko je nosio troskove gradnje one zgrade. Ako je iZ, onda je stvar jasna. Elma je radila za platu i to je to. Univerzitet pripada IZ

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Neko

Ti koliko neznaš, pričaš koješta. To je jedna od zgrada nekadašnjeg Tekstilnog kombinata “Raška” koji je univerzitetu idat pod zakup (kiriju koja nikada nije plaćana), a uz to je Muamer Zukorlić nadogradio još jedan sprat na “divlje”, uz svesrdnu podršku Đinđićevog i ostalih režima Srbije, tako da je kod te zgrade sve upitno, a univerzitet je sigurno Zukorlićev, e sad se vodi bitka ko će biti njegov naslednik, a pretendenata je i previše da bi se to pitanje rešilo na normalan način, a uz to su svi od reda halapljivi, kao u ostalom i kompletno okruženje u IZu Srbiji, i u SPP-u.

Neko
Neko
6 mjeseci ranije

Elma je sama izjavila da je plac, kao i zgrada uvakufljen te pripada IZ. Ako je bila TK, sta je bila prije toga? To je vakuf, Vama kao da je zao sto se IZ vraca vakufsko. Muftija je preselio a nama su ostale dzamije, vakufi. Tako ce biti i sa ostalim vakufima

sara
sara
6 mjeseci ranije

Ne liči na dobro, koska je bačena i opet ce nekom Zukorlicu da stane u grlo, jer kosku dobija onaj ko najviše zine.
Pogledaj toga majmuna mladjeg Zukorlica kako se zaključao u portirnici univerziteta, kao da mu je babovina.
Ajiiiiii, loša ta Familija Zukorlić, sve nečovek do nečoveka, pohlepa im razum pomutila, da im se daju sve pare ovoga sveta, opet ce biti beda.
Haram vodi u propast, teško Zukorlicima.

Sajma
Sajma
6 mjeseci ranije
Odgovor za  sara

Sara ..glupa Sara.. mladi Zukorlic je institucija za takve malene mozgove kao sto si ti..

Ellai
Ellai
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Sajma

Sara je jedna od najpsnemijih Koje svoje komentare zasniva na agrumejtima I nije ni vazal no sluga ni poltron niciji,zalosno je sto vas ima kao ti glava vam sluzi za pranje

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Ellai

Sara mi je kao sestra a brat ga sestri najbolje smesti

sara
sara
6 mjeseci ranije

Ti si jedan bednik koji se svaki puta javlja pod drugim nickom, pokusavas smutnju da stvoris, a smutljivci ce goreti u dzehenemu. Ti si I Mesa, i Vojvoda, I Tutin i Mutavko Mutavi, ponekad uzimas moj nick, a sada si uzeo nick Velicanstvenog.
Definitivno je činjenica da u tvom mentalnom razvoju postoje mračne rupe, neizlečive, koje naginju šizofreniji.
To moze biti i nasledno. Na tvoju zalost, leka za to nema. Osobe sa takvim poremecajem kao kod tebe, vrlo često izvršavaju samoubistvo, jer zbog svog karaktera i ponasanja budu izolovani od drustva, a to im je velika kazna.
Po tvome pisanju, ne obrazovana si osoba, najvise mozda pazarska medresa, simpatizer si SPP, ali ponekad ih kritikujes da izazoves dijalog. Inace vrlo cesto vodis dijalog sam sa sobom pod razlicitim nivkovima. Suma sumarum, nisi se imao rašta (razloga) ni roditi.

Napij se dobro⁷
Napij se dobro⁷
6 mjeseci ranije
Odgovor za  sara

Stoka sektaška,bolesna

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Ovaj komentar nije napisao Sulejman Veličanstveni, neko zloupotrebljava moj nik i ovo može napisati samo bolesnik.

sara
sara
6 mjeseci ranije

Znam da nisi ti, ali znam ko jeste, to je lako proveriti, neki bednik pise svaki komentar pod drugim nickom, ja sam ga definisala, trazicu od redakcije da ga blokiraju.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Sajma

Kako da ne, Zukorlići su svi “institucije”, mašAllah, ne urekli se. Hahahaha Obrukaše sve živo sa svojom pohlepom i ohološću.

Musa
Musa
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Sajma

Usame je debil na kub kao i svi vi koji podrzavate tu polupismenu budaletinu!

Sam
Sam
6 mjeseci ranije

Pozadina sukoba?! Haram jarane,haram. To je pozadina.Zumorlic Muamer je do te mjere privatizovao Islamsku zajednicu,da su iz nje morali pobjeci svi posteni imami i vjernici…jer je ona sluzila samo kao paravan,pokrice za bogaćenje porodice Zukorlic.
Jer sad vidite to? Ko ke u sukobi…sin Zukorlic Muamera,brat Zukorlic Muamera,druga zena Zukorlic Muamera. Pod plastom nekakvog vakufa,radi se o licnim finansijskim interesima jedne porodice,kojase obogatila u ime vjere.
Eto…klasican lopovluk u ime vjere,u ime vakifa,to vam je bio Zukorlic Muamer. Sram ih bilo,sve…lopovčad.

Sajma
Sajma
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Sam

Da druga zena nije tako raskalasna nikakvih sukoba ne bi bilo…Lulu trazi novu zrtvu…hahaaa ..prijavi se brze bolje

Sam
Sam
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Sajma

Pa jelmpguce da je Zukorluc Muamer imao ljibavnicu,Sajma? Jel moguce da je onakav Zukorlic Muamer bio takav šarlatan da sa takvom Lulu koja trazi novu zrtvu,kako ti rece,ima čsk cetvoro djece? Da je postavi za Predsjednicu Univerziteta,itd….jel moguce da je Zukorlic Muamer bio takav šarlatan i šlamod covjeka da uzme takvu zenu?

Hasko
Hasko
6 mjeseci ranije

I njemu malo mišinjeg otrova pa neka se zaključa u Orlje.Bagre lopovske sve u hal hoće da saviju.I ono magare muftino,odvratno,podmuklo uhapsiti odmah.Lopovi sram vas bilo,haram će vas ukopati sve redom.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Kakva je to stranka, koja zavisi od jednog čoveka, ako njega nema, totalno rasulo se desi. Kakva je to islamska zajednica koja zavisi od jednog čoveka, ako njega nema, desi se totalno rasulo. To je ono, što sam ja znao i prije smrti Muamera.

west
west
6 mjeseci ranije

Kao i svaka druga na Balkanu.
SNS ne postoji bez Vucica. SDP prakticno ne postoji. Postoji samo Rasim, i interesna skupina. U Bosni, Crnoj Gori ista prica.
Eto SDA verovatno ima sanse da opstane i bez Sulja. Jak je onaj Imamovic.

Sidzil
Sidzil
6 mjeseci ranije

Ode mast u propast

Kacar
Kacar
6 mjeseci ranije

Sve neki experti Alahu dragi…
Trebali bi se kandidovati za predsednika Srbije ili osnovati politicku partiju ….

Bego
Bego
6 mjeseci ranije

Haram otelisu IZ I Vakuf Ruse lokale Zuukorlici najveca nevolja Sandzaka

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Bego

Još kad je bio dijete Muamer, njegov dedo je rekao, “ovom detetu neće šer videti samo selo, nego i mnogo šire”.

Ellai
Ellai
6 mjeseci ranije

Isti scenario kao I kod pokinog zukorlica seniora sve je pod plastom vakufsko naslino zauzeo I pretviro u privstno vaslnistvo tako da ovo sto radi usame je samo nastavak jedne Politike koju je vidio zukorlic Koji je jedno vreme bio muftija tako da je Sa te pozicije sve oteo sto je trablo da Bude narodno. Ali drzavi srbiji dembeliji sve se moze, u Sandzaku vlada pravo jaceg I holog, tako je Zukorlic Muamet posao nekim Koji svojom glavom ne misle velikan, vodja, a usme je njegova kopija, Koji je do sada bio bleda kopija, nazalost svirep je I Sandzaku se ne pise dobro sto naravno beogradu odgovara

Nur-Bec
Nur-Bec
6 mjeseci ranije

Mala bara,puno krokodila.Borba za prevlast kao i kod svih drugih naletnika.Ovo je samo pocetak.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Detalji i razlog sukoba je haram bogatstvo i pohlepa porodice Zukorlić, ovo će uticati i na sveopšte stanje među Bošnjacima, jer je popriličan broj Bošnjaka “zaljubljen” u ovu porodicu i ne može da vidi pravo stanje u njoj, veruju da su to pravi vjernici muslimani, što je veoma upitno posmatrajući njihovo ponašanje i delovanje godinama u nazad.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Najnovija vijest; “mešihat izus na današnjoj sjednici, izbacio Elmu Elfić sa internacionalnog univerziteta” ?! Hahahaha, kao kada bi crkva Srbije izbacivala službena lica sa univerziteta širom Srbije, to što mogu glupi Bošenjaci da urade, to ne mogu ni Cigani, ni Jevreji, ni Kinezi, ni Rusi, niti bilo ko drugi.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Dudić demantovao da je mešihat izbacio Elmu sa univerziteta.

riki
riki
6 mjeseci ranije

nikakve sile ovo nisu mogli unistiti, ali ce sada izgleda elma to sada sve da unisti zasta se Muftija 30 godina borio

Lorber
Lorber
6 mjeseci ranije
Odgovor za  riki

Ma što bi Elma uništila?! Ona je jedina stručna, ima kontakte, isterala je do kraja proces akreditacije, žena je sposobna i zato je muž i stavio na tu poziciju a i u Ministarstvo. Onaj zamlata rasturio stranku, sad ce i univerzitet
u koji je Muftija 20g uložio a tu negde je i njegova žena. Vi imate drugi problem a to je što je ona žensko.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
32
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker