Neutješna majka Nermine Rožajac optužuje ljekare da su ubili njenu kćerku: Iza nje ostala maloljetna djevojčica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nesavjesno liječenje nije novost, ali nažalost postaje sve češće ili barem transparentnije.

Porodice preminulih pacijenata ogorčene su sporim radom pravosudnih institucija.

Šefika Nuhić pokazuje slike svoje 37-ogodišnje kćerke Nermine Rožajac. Prije i poslije operacije. Operacije srca, nepotrebne, tvrdi Šefika. Zbog koje je i preminula. A i trebala je biti samo rutinska.

Tako joj je rekao doktor, kaže Šefika. Ali šta se desilo tokom ili poslije operacije, ni nakon 16 mjeseci od smrti kćerke, nije saznala.

Javili su da je drže uspavanu. Izaći iz operacione sale, ne razbuditi pacijenta, pod sumnjom je bilo. Oni su tako arogantni bili – šta non stop zovete, ona je uspavana. Treći dan poslije operacije moja kćerka je nazvala i ona je njoj rekla – šta više zovete, ti si svoju sestru izgubila. Moje su dijete ubili – ističe Šefika.

Na otpusnom pismu napisali su da je Nermina umrla prirodnom smrću. Kao dokaz porodica je tražila obdukciju, ali je nije dobila. Pa su se obratili kantonalnom Tužilaštvu, koje je tijelo izuzelo. Ali ni do danas nije dalo nikakvu informaciju porodici. Na upite ne odgovaraju ni advokatu porodice Nuhić. Damir Koldžo, koji osim na ovom, radi na desetinama sličnih slučajeva, kaže, pravosudni sistem u ovakvim slučajevima zakazuje.

Nepovjerenje građana u ljekare i sistem raste. Opravdano – mišljenja je Koldžo.

Nestručni i nesavjesni doktori moraju se skloniti iz sistema, poručuje Šefika. Iza Nermine Rožajac ostala je tada 14-ogodišnja kćerka. Zbog nje, Šefika kaže, neće odustati. I doći će do istine.

Malu maturu je proslavila, kažem proslavila, ona najbolje zna kako, bez svoje majke, a mogla je biti sa svojom majkom – poručuje Šefika Nuhić, za N1.

Vještak patolog ne dostavi svoj nalaz mjesecima, a onda vam vještak koji treba reći šta je uzrok smrti i svega ostalog još nekoliko mjeseci kasni. Zašto tužilaštvo ne pozove tog vještaka i kaže istekao ti je rok, ne može da uradi, promjeni vještaka, neće da uradi, ZKP odredio i mogućnost novčanog kažnjavanja zbog propuštanja rokova i svega ostalog. Ne, tužilaštvo to ne radi, tužilaštvo to pusti da tako da tako stoji – kazao je advokat Damir Koldžo.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker