KO JE UBIO ALEKSANDRU (17) IZ PRIBOJA I ZAŠTO JOJ JE UZEO ČARAPE: Krenula u prodavnicu, otac pronašao telo u podrumu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Aleksandra Petrović (17) ubijena je 2002. godine u Priboju, a za ovo brutalno ubistvo i dalje niko nije odgovarao.

Njeno telo je pronašao otac, podrumu zgrade u kojoj je živela sa porodicom. Ležala je razbijene glave u lokvi krvi. Bez čarapa.

Tog kobnog 26. novembra 2002. godine, Aleksandra se kući vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska 16, u kom je živela sa roditeljima i bratom i otišla u obližnju prodavnicu. Pola sata kasnije, otac Petar je krenuo da je traži.

Krenula u prodavnicu

Na ulazu u podrum je primetio krv, a potom je ugledao telo ćerke u lokvi krvi koja se slivala sa zidova. Pozvao je policiju i hitnu pomoć, ali je za Aleksandru bilo kasno.

Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćena sa 25 udaraca u glavu, tragova seksualnog zlostavljanja nije bilo.

Njena smrt je i dalje misterija. Ubica nije identifikovan, ni pronađen.

Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije, umesto da obezbeđuje mesto zločina – spavala u kolima“, ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina.

Ko je uzeo čarape

On i supruga Milanka ušli su u trag njenim čizmama koje joj je ubica skinuo da bi uzeo čarape, ali im je u policiji rečeno da „taj materijal nije adekvatno čuvan“.

Tri dana nakon što je nađeno Aleksandrino telo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, u sedištu Interpola, s obzirom na to da su Petrovići imali francusko državljanstvo, ali naši nadležni su to odbili. Tek posle tri godine od ubistva MUP je pristao da pošalje ostatke njene odeće u Lion. Međutim, nisu je dobro čuvali i svi dokazi su bili uništeni.

Uništeni dokazi

Iz Liona je stigao odgovor: „Tragovi su uništeni, ništa ne može da se otkrije. Policija u Užicu to nije dobro čuvala“.

O njenom ubistvu i danas kruže razne priče. Jedna verzija je da ju je ubio psihopata, druga da je naletela na lopova koji ju je usmrtio iz straha, treća da je ubio bivši osuđenik… Međutim, istraga i dalje stoji u mestu.

Ko je ubio Aleksandru i zašto joj je skinuo čarape do danas nije poznato.

(Mondo/Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker