Ibrahimović poručio Krivokapiću: Ostajemo na svojim ognjištima, borićemo se za svoja i prava svih građana (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitao je premijera Zdravka Krivokapića da li Vlada vodi računa o srazmjernoj zastupljenosti manjina u državnoj upravi i privrednim društvima u kojima je država većinski vlasnik, i koliko je pripadnika manjebrojnog naroda imenovano u njima na rukovodećim mjestima od 4. decembra prošle godine.

Ibrahimović je tokom Premijerskog sata kazao da manjinski narodi osjećaju da su im ugrožena manjinska prava.

“Da li je moguće da nijedan građanin koji se izjašanjava kao Bošnjak, Hrvat, Albanac, Rom nije zavrijedio ili nema kompetencije da bude na visokim državnim funkcijama?”, kaže Ibrahimović.

Ovo vrijeme, kaže Ibrahimović, podsjećajući na devedesete kada su se čistile institucije od manjinskih naroda. On je kazao da nije dobro da Vlada nema ministra iz manjinskog naroda.

Krivokapić je rekao da nijedan do sad funkcioner nije otišao zato što je bio druge nacionalnosti.

“Nikada nijednog ministra nijesam pitao koje je nacionalnosti. Prihvatam član 1. Ustava koji kaže da je Crna Gora građanska država, bez obzira što su u Ustavu jasno predviđena prava manjina“, naveo je Krivokapić.

On je poručio Ibrahimoviću da sa pravom ima obavezu da štiti narod koji predstavlja.

“Ja ću ruku koju pružate prihvatiti. Neću gledati da li ste i dalje u zagrljaju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) ili nijeste“, kazao je Krivokapić.

Ibrahimović je kazao da je znao da mu Krivokapić ne može odgovoriti na njegovo postavljeno pitanje, jer su, kako je naveo, rezultat Vlade rekle evropske institucije i međunarodni partneri.

“Očekivao sam ipak da nam mnogo jasnije ostavite poruku, ali hvala vam na tome. Vi ste ostali dosljedni onoj politici koju i predstavljate, znači da u vašoj Vladi nema mjesta za manjine“, ocijenio je Ibrahimović.

“Manjine su ravnopravne, Crna Gora je evropska i građanska. Odustanite od te politike isključenosti. Ostajemo na svoja ognjišta, borićemo se za svoja prava i prava svih građana. Bojim se da ovakvo kadrovanje i poruke ne doprinose pomirenju. Prošla su ona vremena, naša djeca ostaju ovdje da žive”, rekao je Ibrahimović, dodajući da je žalosno kako su sa funkcija smijenjeni pripadnici manjinskih naroda.

Izvor: bscg.me

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker