Evo koju imovinu posjeduje Usame Zukorlić, Husein Memić, Edin Đerlek, Muamer Bačevac i Rejhan Kurtović

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Agencija za sprečavanje korupcije javno je objavila imovinske karte koje su ministri i narodni poslanici iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice podneli prilikom stupanja na javne funkcije od početka ove godine, saznaje radio Sto plus.

Husein Memić

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je 2. maja ponovo izabran na tu funkciju, prijavio je mesečnu platu od 166.393 dinara, što je za oko 40.000 dinara više nego što je imao u prethodnom mandatu.

U imovinskoj karti visokog funkcionera Sandžačke demokratske partije (SDP) navedeno je i vlasništvo nad poslovnim prostorom od 30 kvadrata i spratom kuće od 35 kvadrata, koje je stekao gradnjom, kao i spratom kuće površine 50 kvadrata, koji je nasledio.

Memić poseduje “audi a6” star osam godina. Nema ušteđevinu.

Mesečna primanja ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost Usame Zukorlića su 150.447 dinara, a u imovinskoj karti naveo je još samo da je vlasnik kombija “mercedes vito” iz 2017. godine.

Ne poseduje nepokretnosti i nema ušteđevinu.

Usame Zukorlić

Na sajtu Agencije navodi se i da je lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) član Upravnog odbora Fonda za razvoj, ali u imovinskoj karti Zukorlića nema podataka o tome da li za vršenje te funkcije prima novčanu naknadu.

Kao narodni poslanik i potpredsednik Skupštine Srbije u prošlom sazivu Zukorlić je primao 151.000 dinara mesečno.

Edin Đerlek

Potpredsednik novog saziva Skupštine Srbije Edin Đerlek u imovinskoj karti je naveo da su mu mesečna primanja, računajući i poslanički paušal, 186.756 dinara.

Zamenik predsednika SPP-a nema ušteđevinu, automobil ili nepokretnosti u svom vlasništvu, ali i dalje koristi službeni trosoban stan od 148 kvadrata u Beogradu.

Đerlek je kao bivši ministar bez portfelja, zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, zarađivao nešto više od 121.000 dinara mesečno, a član Upravnog odbora Fonda za razvoj skoro 75.000 dinara.

Muamer Bačevac

muamer bacevac

Narodni poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac prijavio je da kao član Narodne skupštine ima platu od 131.816 dinara, kao i dodatna primanja od 41.138 dinara na ime članstva u Nadzornom odboru Kliničkog centra Srbije.

Bačevac je nasledio petosobnu kuću od 162 kvadrata, nema ušteđevinu i vlasnik je automobila “ford s max”, starog 11 godina.

Narodni poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Selma Kučević i Ahmedin Škrijelj Agenciji za sprečavanje korupcije prijavili su samo mesečna primanja za obavljanje te funkcije.

Plata Kučević kao članice Narodne skupštine je 162.000 dinara, a Škrijelja 116.140 dinara. Ne poseduju pokretnu ili nepokretnu imovinu.

Rejhan Kurtović

rejhan 3

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Rejhan Kurtović je kao narodni poslanik, funkciju koju je kratko obavljao tokom maja, prijavio mesečnu platu od 161.000 dinara.

On je u međuvremenu izabran za državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog gde su mu mesečna primanja 224.856 dinara, od kojih je 100.000 dinara na ime naknade za odvojeni život.

Kurtović je vlasnik stana od 46 kvadrata i višespratnice od 800 kvadrata.

Vozi “pežo 607” proizveden 2001. godine i nema ušteđevinu.

(Radio Stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Din
Din
18 dana ranije

Hej sirotinjo naša. Dajte bre ljudi da organizujemo sedzadu za ove nase fakire.

Elvira
Elvira
18 dana ranije

Majke baš mi ih žao, trebali bih svi iz Sandzaka da im pomognu, oni bas nista nemaju …

Bell
Bell
18 dana ranije

Pod hitno da se sazove sednica kid Chefa s Dedinja i da se ovi jadnici pomognu inace odneo djavo salu auuu breee bin zajeb Miladin bg na vodi ha ha ha

Zexy Smajovic
Zexy Smajovic
17 dana ranije
Odgovor za  Bell

Sve ce to suljo da pocisti kad dodje na vlast

Zexy Smajovic
Zexy Smajovic
17 dana ranije

Hej fukare jedne koga lazete sve ste pokrali i jos kradete dok nas Suljo jedva prezivljava sram vas bilo

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex