Đukanović: Vučić ruši stabilnost regiona, isti je kao Milošević

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Crne Gore Milo Đukanovć ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić projektom Otvoreni Balkan (OB) pokušava da se predstavi kao faktor regionalne saradnje, a da je “u stvari reč o čoveku koji ruši suverenost susednih država i stabilnost regiona”.

Đukanović je u intervjuu za albansku MCN TV, kazao da su regionalne alternative uvek dobrodošle „jer su poligon na kome se uspostavlja saradnja“, ali da Crna Gora sa rezervom gleda na Otvoreni Balkan.

On je rekao da postoje druge inicijative poput Berlinskog procesa koji „otvara značajne perspektive za povezivanje regiona i infrastrukturno povezivanje sa EU.

“Sada se kao alternativa pokušava predstaviti Otvoreni Balkan (OB). Na nju u Crnoj Gori gledamo sa rezervom. Većina ideja koje pokreće OB su već sadržane u drugim inicijativama, počev od Berlinskog procesa, CEFTA… Rezon nam je da ne treba množiti inicijative već koristiti njihove kapacitete posebno onih koje su pod patronatom Berlina i Brisela”, kazao je Đukanović.

Drugi razlog zbog kojeg s rezervom gleda na OB inicjativu je taj što se “to nudi kao neka vrsta alternative Evropskoj uniji”, te “nekredibilnost nekih od ljudi koji promovišu tu inicijativu”.

Đukanović je u tom kontekstu kazao da pre svega misli na Vučića, “koji pokušava da se predstavi kao faktor regionalne saradnje, je onaj isti čovek koji ruši suverenost susednih država i ruši stabilnost regiona”.

“On je po istoj formuli kao Milošević iskonstruisao da su Srbi u regionu ugroženi, da je pozvan da štiti prava Srba u susednim državama, počev od Crne Gore, ugrožavajući njenu suverenost i ugrožavajući stabilnost Balkana”, rekao je predsednik Crne Gore. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije

Da je isti Milošević ti bi mu Đukanoviću već bio potrčko. Tek kad to budeš, znaćemo da jeste, mada na dobro mi putu bio nego ti Vučko namesti pedalu

Bell
Bell
1 godina ranije

Hahaha e pa znas bara mala a puno krokodilada otkrio si toplu vodicu? Naravno da on pokusava da muti u C goru Bosnu i Herzegovino narocito do skora bogami i pretenzije apetita i Makedoniju al eto ti si se sakrio u NATO kao i Makedonija inace tek se sad lovi u mutnom mislim (finansijski) od putka tavarisca

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker