BOLNA ISPOVIJEST HUSEINA MEMIĆA – Dijete mu obolelo od teške bolesti, a prije toga IZGUBIO OCA I MAJKU : “Želim da pomognem SVOJ djeci!”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar turizma i omladine Husein Memić čije dete ima šećernu bolest zalaže se da muke takvih mališana postanu vidljive u društvu i budu rešene.

Ističe da je prihvatio ministarsku funkciju u Nemanjinoj 11. upravo zato da bi sa te pozicije pomogao deci dijabetičarima u Srbiji.

A u jutarnjem programu Kurir televizije o problemu dijabetesa kod dece govorio je upravo ministar turizma i omladine.

– Mi smo u aprilu saznali da moje dete boluje od šećerne bolesti i krenule su muke. Niko od nas nije imao dijabetes, i nismo mogli da verujemo. U Novom Pazaru ne postoji nijedan dečji endokrinolog – rekao je ministar, a potom ispričao koji mu je period bio najteži:

– Kada smo otišli u Institut za majku i dete to su bila tri najteža dana u mom životu s obzirom da sam pre toga izgubio i majku i oca koji su preminuli od korone. Vi dođete u petak i nemate specijalistu. Idete, lutate po hodnicma, pitate čistačicu da vas uputi na pravu adresu. Poziv za ministra je stigao nešto kasnije. Nisam prvo hteo da prihvatim tu ponudu, ali sam uz konsultacije sa suprugom došao do zaključka da ću svom detetu više pomoći u Beogradu nego u Novom Pazaru.

Istakao je da su odgovarajući načini lečenja dijabetesa dece u Srbiji uglavnom nedostupni.

– Ono što zaista jeste najpotrebnije, makar za moje dete jesu ti senzori koji mere glikemiju 24 sata. Ja sam neko ko ima novac da kupi te senzore, a oni koštaju oko 140 evra mesečno, a većina dece to ne može da priušti.

Ministar je izjavio da će njegovi napori biti usmereni na to da se podigne svest ljudi o dijabetesu kod dece i da se stvore uslovi za uspešno lečenje.

– Meni moje dete jeste najbitnije, ali siguran sam da će ovo što radim pomoći i drugoj deci – rekao je ministar.

Kurir.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker