Bild: Mjere koje se uvode u njemačkim gradovima su ludost

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nevjerovatno: Tamo gdje je potrebna maska, ne smije se skidati zbog pušenja. Međutim, to je dopušteno kada jedete i pijete stojeći ili sjedeći. Ko će to razumjeti, pita se novinar Bilda

Svjedočimo nevjerojatnim scenama koje se trenutno odvijaju u njemačkim gradovima, piše Bild. Kako bi proveli sve strožija, a ponekad i potpuno pretjerana pravila o koroni, službenici zakona progone šetače i džogere.

Oni koji su subotu iskoristili za šetnju ili samo trčkarali, u najgorem su slučaju osjetili grubost države.

Fotografije koje je objavio Bild, potpisane su kao “Uznemirujući trenuci: Trkač okružen s dva naoružana policajca”.

Gradovi i općine opetovano donose nova pravila koja ljudi teško mogu razumjeti. Svako ko se želi pridržavati ovih pravila mora tačno znati kada i gdje, na primjer, treba nositi masku, u protivnom prijete visoke novčane kazne, piše Bild.

Primjerice, u Hamburgu od subote postoje strožiji zahtjevi za nošenjem maske vikendom i praznicima. Na javnim mjestima gdje može biti gužve, maske se moraju nositi u određeno vrijeme – posebno u parkovima i zelenim površinama oko Alstera i Elbe, koji su dobro posjećenei po lijepom vremenu. Tamo su maske potrebne vikendom i praznicima između 10 i 18 sati!

Čak je i policijski helikopter kružio iznad parkova kako bi spriječio gužvu. Međutim, policija je izdala samo upozorenja. No, već u nedjelju piše Bild, mogle bi biti izricane novčane kazne zbog nepoštivanja propisa.

“Ludost” vlada i u Düsseldorfu!, piše Bild. Grad je narednih vikenda, do 14. marta, uveo “zabranu boravka” za stari grad i obližnje obale Rajne.

Stoga je zabranjeno veći dio dana duže stajati na tom području, sjediti ili ležati na livadi. Uvjeti koji nikada nisu trebali postojati u Düsseldorfu. Mjere koje podsjećaju na zabrane kakve poznajemo iz Rusije ili Kine.

Svako ko ostane na zabranjenim mjestima morat će platiti: Novčana kazna iznosi 50 eura! (Fokus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.