Arapi kod Sarajeva prave grad u gradu, vrijedan 133 miliona dolara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Saudijska kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji Dar Al Arkan prije dva dana počela je s prodajom vila u SR500 luksuznom odmaralištu i rezidencijalnom naselju vrijednosti 133 miliona dolara koje će se graditi u Varešu.

Rezidencijalno luksuzno naselje simboličkog naziva Sidra, s obzirom da je okruženo sa šumom, predstavlja najveću investiciju u Evropi do sada, a imat će veliki broj vila sa sistemima pametnih kuća, ali i jedinstvenog izgleda u zoni koja je označena kao najčišća i najzdravija na Balkanu.

Govoreći o ljepoti prirode okolo Vareša i lokaliteta gdje će biti smješteno rezidencijalno naselje saudijski iz Dar Al Arkana su kazali da Sidra nudi priliku da svi imaju drugu kuću u raju mira u srcu Evrope koja u velikom obimu postaje top destinacija za investicije i odmaranje. Prvi radovi počinju ovog ljeta kada će se raditi na izgradnji infrastrukture, a svi radovi bi trebali biti okončani za 36 mjeseci.

“Potencijalni kupci će biti pozvani na lokaciju da odrede lokaciju i svoj model vile ovisno o cijenama i opremanju. Yousef Bin Abdullah Al Shalash, predsjednik Dar Al Arkana, je kzaoa da su sretni što nakon projekta u Dubaiju svoje poslove šire na područje Bosne i Hercegovine.

“Radi se o poželjnoj evropskoj destinaciji koja će sigurno privući bosanske, saudijske i međunarodne investitore. Drago nam je što surađujemo s bosanskim arhitektima i konsultantima na ovom projektu. Brzina dobivanja dozvola je pokazatelj žele Bosne i Hercegovine da privuku strane investitore”, pojasnio je Al Shalash.

Naselje obuhvata površinu od 54 hektra na lokalitetu “Toljenak 1”, a u vlasništvu je Prima Real Estate d.o.o. Sarajevo i Luxury Real Estate d.o.o. Sarajevo koje su u vlasništvu kompanije Dar Al Arkan Property Development L.L.C. iz Dubija. (Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex