ALBANCI I JEVREJI POD RUKU: Kosovo zvanično podržalo Izrael

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kosovo je danas podržalo Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas, ocjenjujući da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod.

“Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od više od 2.000 raketa koje je na civile ispalio samo Hamas, koji drži palestinske civile kao taoce u svom ratu”, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova iz Prištine na svom nalogu na Twitteru.

U saopćenju se ističe da Priština žali zbog svih žrtava i poziva na uzdržanost, prekid nasilja i traganje za mirnim rješenjima.

Na to je reagovao direktor Odjeljenja za evroazijske poslove u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova Jakov Livne, koji je zahvalio Prištini na ovakvom stavu.

“Hvala ti Kosovo”, poručio je Livne i podijelio na Twitteru objavu ministarstva iz Prištine.

Organizacija za islamsku saradnju (OIC) ranije danas je najoštrije osudila “izraelsku brutalnu agresiju” na palestinski narod, navodi se u saopćenju objavljenom nakon hitnog sastanka te organizacije.

Priština, inače, kako prenose mediji, teži da postane punopravni član ove organizacije.

Izvor: Tanjug

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
1 godina ranije

Za one čija logika ne ide dalje od uskogrudnosti i subjektivnih pristupa, njihovih dogmi verskog fanatizma, evo slike protesta koji su Palestinci organizovali u Beogradu pre 4-5 dana. Pročitajte ove transparente i razmislite o tome kakve veze ima to sa slobodnu Palestinu.

Dole Okupacija
Kosovo je Srbija
Palestina je drzava

Ovo je zadnji akt palestinske nekorektnosti, što je neprestano bio slučaj u poslednje 22 godine.

Dardan
Dardan
1 godina ranije

donosim izjavu jednog kosovskog imama pre nekoliko dana: Kosovo ne bi trebalo da bude umešano u ovaj sukob, već da poziva na mir, poput mirnih ljudi ove zemaljske kugle.Trebamo biti ponosni na svoj identitet i veroispovesti, ali ne bismo smeli suditi o stvarima po snažnim emocijama koje su rezultat verskog fanatizma ili „svetog zemlje”.
Istina, božanska pravda i ljudski principi moraju biti iznad svega.
Proljudski stav mora biti u vezi sa izraelsko-palestinskim sukobom!
Pre nego što sam postao musliman, ja sam čovek, razumejte! Ne mislim da bi moj identitet, a posebno moja vera, trebalo da diktiraju moje poglede na Izrael i Palestinu. „Možda mi srce naginje prema Palestini, ali ni meni nije problem da posetim Izrael“, napisao je između ostalog.
Mislim da je izjava Vlade Kosova u ovom duhu. Ovo nije izjava ni pro nekoga niti protiv nekoga, saosećanje sa svim nevinim zrtvama. Jasno je da je to rat Hamasa protiv Izraela, i poziva na prekid nasilja i politicki dialog i miran suživot.

Palestinci, da bi bili u miru sa svojim moralom, moraju da saznaju više o poreklu projektila kojima trenutno gađaju jevrejska naselja. Izraelski odgovor može biti nesrazmeran, ali onima koji se bave balističkom matematikom takođe bi trebalo da bude jasan efekat koje proizvodi ove koktel rakete. Da li su Palestinci u stanju da shvate da neko sponzoriše ove rakete u njihovo ime, zašto su aktivirani upravo sada i da li su oni pravi branioci palestinske pitanju. Zašto se to onda događa i do kada ce se pozivati u ime Palestinaca, a da se oni u to ne pitaju se. U međuvremenu, Palestinci guraju svoj cilj slobode i samoopredeljenja u ćorsokak dopuštajući bombašima kamikazima da se infiltriraju ne samo u bliskoistočni mirovni proces, već i u perspektivu palestonskog naroda koji zeli slobodu i izgradnju države. Palestinci u pojasu Gaze su taoci Hamasa, a Hamas je jedini odgovoran za trenutnu situaciju narodu Gaze. Palestincima nedostaje politički mozak koji bi vodio proces formiranja palestinske države.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker