Mešihat Islamske zajednice će odlučno nastaviti putem slobode, autonomnosti, dostojanstva i prosperiteta kojeg je trasirao Muftija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U povodu preseljenja na Ahiret akademika muftije Muamera Zukorlića, održana je vanredna proširena sjednica Mešihata Islamske zajednice, 08.11.2021. godine, kojoj su osim članova Mešihata sa prostora Sandžaka prisustvovali i glavni imami.

Nakon proučene sure Jasin i dove za dušu Muftije, prisutnima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić izrazivši zahvalnost i poštovanje rahmetli Muftiji na požrtvovanom trodecenijskom radu za islam i muslimane u Sandžaku, Srbiji, okruženju, dijaspori i šire.

Mešihat se zahvalio brojim delegacijama koje su prisustvovale dženazi na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, kao i ukopu u rodnom selu: delegaciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na čelu sa poglavarom dr. Husein ef. Kavazovićem sa muftijama – sarajevskim, tuzlanskim, zagrebačkim, ljubljanskim, te imamima i saradnicima; bivšem reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću; delegacijama: predsjednika Republike Srbije, Narodne skupštine, bošnjačkih političkih partija iz zemlje i regiona, te svim vjernicima iz Sandžaka, okruženja, Zapadne Evrope, Turske, Amerike i Kanade.

Također, upućene su i riječi zahvale na brojnim telegramima saučešća ambasadorima, islamskim zajednicama u okruženju, vjerskim, humanitarnim, vladinim i nevladinim organizacijama iz regiona i svijeta.

Zaključeno je da će Mešihat Islamske zajednice, njegovi organi, medžlisi i ustanove odlučno nastaviti putem slobode, autonomnosti, dostojanstva i prosperiteta kojeg je trasirao Muftija u cilju ostvarivanja svih prava koja pripadaju Islamskoj zajednici i muslimanima, te postizanju pune ravnopravnosti sa drugim vjerskim zajednicama.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Abdullah
Abdullah
1 godina ranije

Mnogo bi bilo lijepo da tražite izvinjenje i oprost od naroda za nedjela s kojim ste ga uznemiravali.udarali ga i tukli.radili ste to bekiru makicu dugogodišnjem vašem saborcu i pomagaču.rušili ste narodu u noćnim satima berbernice odakle je siromašni čovjek na halal način prehranjivao porodicu.napali ste mustafu spahica i izbacili mu knjige iz medrese i fakulteta.istjerali dzemaludina latica sa fakulteta u novom pazaru.zar tako da vratite bosanskim bedritima, onima koji su tamnovali i krvavili zbog svoga dina i svoga naroda…viditeli da Allah silni može bez najave i brzo;da vam pošalje one koji ce da vas dohvate za kiku ležnu i grešnu.da vam se noga o nogu saplete,da vam duša do grkljana dopre. a oči ostanu izrogačene…možete li shvatiti da ste vi presedan u univerzumu.vi ste jedina ulema koja se ikad pojavila pod nebeskim svodom koja je digla ruke na svoj narod.koja je svojem narodu zulum nametnula…vi mislite da možete Allaha da prevarite.a Allah silni vam poručuje da samo sebe varate…i Allahova kazna je blizu svakog griješnika,lašca…

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker