Novi Pazar – Zasijalo minare džamije u naselju Ćerimidžinica (Foto)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Minare džamije u naselju Ćerimidžinica konačno je zasijalo. Prema riječima predsjednika građevinskog odbora hfz Harisa ef. Hadžića radovi se zbog vanrednog stanja odvijaju sporije, ali se polako privode kraju.

džamija

„Uz Allahovu dž.š. pomoć, uz nesebičan angažman Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, sa našim odborom i svim džematlijama stigli smo do ovog izgleda. Danas smo odradili elektroinstalacije na ovom minaretu, blizu 200 sijalica ima i pravi je svetionik za Novi Pazar i Sandžak i vidi se iz cijelog grada jer je džamija na ovako lijepoj poziciji a i mi odavde vidimo cijeli grad.“

{module Oglas 1 – 2020}

Istakao da u Novom Pazaru ima oko 60 džamija sa onima koje su trenutno u izgradnji, te da će ih u narednom periodu biti još više.

„Mi se nadamo da ćemo ubrzo završiti sve radove i da ćemo zvanično i otvoriti ovu ljepoticu. Međutim, ne možemo reći precizno datum zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja u zemlji. Mi pratimo i pridržavamo se svih propisa koje nam je prije svega izdao Mešihat Islamske zajednice u Srbiji a nakon toga i država, ali koliko smo u mogućnsoti mi se trudimo da ne stanemo sa izvođenjem radova.“džamija 1

{module Oglas 0 – 2020}

Naglasio da ima još puno toga da se odradi do samog otvaranja džamije, zahvalivši se svima onima koji su izdvojili dio svog imetka kako bi ova džamija ovako izgledala.

„Molim Allaha dž.š. da njima ukabuli, istovremeno koristim priliku da pozovem i dalje sve one koji žele, koji imaju imetka da se osevape jer za sve ono što daju ovdje, ne daju nama kao građevinskom odboru ili bilo kome od nas posebno i personalno već to samo ostavljaju sebi za onaj dan kada će im biti to najpotrebnije a Allah dž.š. kaže u Kur’anu da sve ono što mi udijelimo, sve ono što damo, Allah dž.š. za to zna, tako da sva ta sadaka, pomoć ili hedija koja se uloži u bilo koji vakuf pa i ovdje to će čekati insana na Sudnjem danu.“ (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.