Muftija sandžački: Muftija Zukorlić je najbolje interpretirao Sunnet na ovim prostorima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je 26. 11. 2021. godine hutbu u Altun alem džamiji u prijestoljnici Sandžaka Novom Pazaru.

Istina je smisao života. Zbog istine smo stvoreni. Nema slasti i zadovoljstva na ovom svijetu bez istine i truda za njenu afirmaciju sve dok zadominira. Božiji poslanici su nam na ovom putu najbolji uzori a na čelu svih njih stoji Muhamed alejhi selam.

On je preuzeo odgovornost da promijeni cijeli svijet i na tom polju je koristio sve metode i potencijale do posljednjeg daha kada je teslimio svoju plemenitu dušu Milostivom Gospodaru svih svjetova. Zbog truda Allahovog poslanika i ashaba mi smo danas ovdje muslimani. Uživamo u blagodati slobode i pravog puta. Oni su svim bićem stali na braniku dobra. Nisu bili neutralni. Nisu rekli idi ti Allahov poslaniče, a mi ćemo biti sa strane dok ti na pobijediš.

Na našim prostorima onaj ko je najbolje interpretirao sunnet Allahovog poslanika alejhi selam jeste naš rahmetli Akademik Muftija Muamer ef. Zukorlić. Sve svoje resurse je dao da istina ojača i pobijedi. Na žalost, nije dobio podršku koja je trebala da bismo ostvarili sva propisana nam prava.

Za njim sada svi žale, čak i dušmani. Jedna od kategorija kojoj je sada najteže jesu oni koji su na njega lagali, potvarali ga i najgnusije neistine pričali. U ovom momentu imamo jedini ispravni put da se makar malo odužimo Allahu, istini i našem Muftiji jeste da čvrsto stanemo u saffu njegovog pokreta, čuvamo i na najveći nivo uzdignemo sve institucije koje je za opće dobro osnovao, rekao je između ostalog muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević u svojoj hutbi.

Informativna služba Muftijstva

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Put u selamet
Put u selamet
1 godina ranije

…Reis rifat fejzic,nije digao ruku nikog da udari.niti je mobilisao hodze da u ponocnim satima po rožajama ruše ljudima lokale…seti se junače,ko je pozvao srpsku policiju i specijalce da se razračuna sa grupom mladica iz novog pazara,prozvane vehabijama.,21.aprila 2007godine.tom prilikom je ubijen mladic ismail prentic u 28 godini života…uzvišeni Allah u časnom kur’anu kaže:”ko bude uzrok da se nečiji nedužni život oduzme,kao da je svim ljudima život oduzeo”…ko je fizički napao bekima makica,i naneo mu telesne povrede.zar se toga ne sećaš.bekim makic je bio vaš saradnik i organizovao je putovanja na hadz,u okviru zajednice kojoj i ti pripadaš.ko je netjetrao više od četrdeset hodza da u posleponocnim satima ruše berbernicu nedužnom čovjeku.prvo bagerom ,pa posle da porušeni materijal tovare na traktor i iznose iz grada.zar ulema da se takvim stvarima bavi.zašto to nijesu radili po danu,ako su bili na istini…zar ti neko sa ovakvim sifatima stvarno liči na božjeg poslanika…ti si sam sebe zabio u opasni i neoprostivi dalalet.vidiš li šta ti pričaš i tvrdiš.Allah vječni da ti se smiluje i povratite na put istine,dok još za tebe nije kasno.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker