Zukorlić: Izbori su pokradeni, Ljajić nema više legitimitet da vlada Pazarom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić optužio je vlast Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića za “klasično pokradene izbore” u Novom Pazaru.

Zukorlić je u objavi na društvenim mrežama istakao da je opozicija imala dopuštenje za ponovno prebrojavanje glasova na samo 15 biračkih mjesta, gdje su, prema njegovim riječima, dokumentirane nepravilnosti na 14 njih.

Optužio je stranku Rasima Ljajića za navodnu masovnu kupovinu glasova, ucjenjivanje 10.000 zaposlenih u 50 ustanova, za falsifikovanje ličnih karata, te prisustvo fiktivnih lica u biračkom spisku, najviše na Hadžetu.

Govoreći o protestu opozicije u Beogradu, predvođene Draganom Đilasom, istakao je da oni iznose argumente da su Srbi iz Bosne i Hercegovine s državljanstvom Srbije organizirano dovoženi kako bi utjecali na ishod glasanja.

Kaže da je to glavni razlog zahtjeva opozicije za ponavljanjem izbora, te ističe podršku medija, posebno u regiji, te i podršku međunarodnih organizacija.

“To im je dovoljan razlog da traže ponavljanje izbora. Organizuju štrajk glađu, redovne proteste, a i demolirali su zgradu beogradske gradske uprave. Vidim imaju masovnu podršku medija, naročito u regionu, kao i podršku međunarodnih organizacija.

Zukorlić je izrazio nezadovoljstvo dvojnim standardima i zapostavljanjem Novog Pazara i Sandžaka, navodeći da želi ponavljanje izbora, jer Rasim Ljajić, prema njegovim tvrdnjama, nema više legitimitet za obnašanje vlasti u Novom Pazaru.

Nazvao je ironičnim podršku srpske opozicije predvođena Đilasom Rasimu Ljajiću na lokalnim izborima s 3.000 glasova, čime su, prema Zukorlićevim navodima, omogućili većinu na Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) kad im zatreba.

Izvor: Sandzacke.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dijaspora
Dijaspora
4 mjeseci ranije

Rasim ljajic nikad ne moze da ima toliko glasova on moze najvise do 5’000 glasova da ima ostalo su sve pokrali

Hasko
Hasko
4 mjeseci ranije

Ko tebe postavi da vodiš stranku?Odvratniji ne postoji.

Mat
Mat
4 mjeseci ranije

Ko gubi ima pravo da se ljuti,4 godineee .

sandzaklija
sandzaklija
4 mjeseci ranije

Seljo umislio da je popularan pa zvalavi o kradji.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex