Zećirović Dačiću: Ako ne želite štetu Bošnjacima i drugim narodima, odstupite sa mesta ministra

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka, Edin Zećirović, smatra da politika Ivice Dačića prema Bošnjacima predstavlja opasnost koja može dovesti do eskalacije represije i ugrožavanja multietničkog sklada u Sandžaku. U svom otvorenom pismu upućenom ministru, pozvao ga je da podnese ostavku ako ne želi naneti štetu Bošnjacima i drugim narodima u zemlji.

Zećirović je u svom pismu izrazio duboku zabrinutost zbog postupaka i izjave koje, prema njegovom mišljenju, narušavaju sigurnost Bošnjaka i destabilizuju regiona Sandžaka.

Zećirović se u svom otvorenom pismu osvrnuo na nedavni slučaj likvidacije Senada Ramovića, poznatog pod nadimkom Becan, koju smatra klasičnim primerom opasne prakse neinstitucionalnog delovanja.

„U poslednje vreme, kao ministar unutrašnjih poslova, imali ste nekoliko vrlo diskutabilnih i tendencioznih izjava i postupaka prema bošnjačkom narodu, što preti da preraste u epidemiju,“ piše Zećirović.

Zećirović je u svom otvorenom pismu ukazao na opasnost od eskalacije represivnih mera koje se sprovode bez odgovarajućih pravnih procedura.

Zećirović naglašava da ne brani Ramovićeve stavove niti njegove postupke, ali insistira da se svaki zločin, pa čak i onaj koji se tiče terorizma, mora procesuirati kroz sudske institucije, a ne kroz „političke egzekucije“.

„Ne branim ja vehabiju, već pokušavam da branim ustavom zagarantovano pravo na život, pokušavam da branim funkcionalnost institucija i države kao krovnog predstavnika tih institucija,“ navodi Zećirović.

Zećirović dodaje da je njegova dužnost, kao predstavnika naroda, da reaguje na ovakve pojave, te postavlja pitanje da li će se posle svake likvidacije nekog Bošnjaka lista „potencijalno opasnih“ ponovo proširivati, podsećajući na izjave predsednika Srbije iz devedesetih godina koje su izazvale strah i nesigurnost među Bošnjacima.

Zećirović je takođe uputio kritiku na Dačićevu izjavu da „nije svaki Bošnjak koji nosi bradu terorista,“ te je postavio pitanje kako se i zašto mere radikalizovanost i opasnost po državu prema dužini nečije brade.

“Ako je to indikator, pitam vas kako onda i zašto stradaše od te vaše policije, kojom još iz Miloševićevskog vakta gospodarite, golobradi Škarep i Čalahmetović?“, dodao je u svom pismu Zećirović.

Zećirović u zaključku se osvrnuo na slučaj likvidacije Senada Ramovića – Becana, te je upozorio da se ovakvi događaji mogu koristiti kao opravdanje za, kako on navodi, dalju represiju nad Bošnjacima, te je pozvao ministra Dačića da odstupi sa mesta ministra.

“Ako ste istinski patriota i ako volite ovu državu i svoj narod, odstupite, ministre Dačiću,“ poručio je Zećirović ministru Dačiću, te je naglasio u svom pismu da politika koju ministar sprovodi ugrožava ne samo Bošnjake, već i stabilnost celokupnog regiona.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ilir
Ilir
26 dana ranije

Svaka čast Zećiroviću, sve ste to dobro opisali. Samo me zanima zašto se neoglašava dvorska luda Tandir?

Sjenicanin
Sjenicanin
25 dana ranije

Politicar koji ima svoje teorije,kao i svaki politicar.Program im je svima isti.”Briga za svoju naciju,ljudska prava,zakonitos itd”.A ako to uspesno prodje nagrada sledi.Bice para i dara,a Fukara,nek mirno odmara.

Sandzaklija
Sandzaklija
26 dana ranije

Ko li je ovaj

Knežević Zoran
Knežević Zoran
25 dana ranije

Umesto Dačića predlažem za ministra Nasera Orića ili Ejupa Ganića, čuvenog /doduše po zlu/ novopazarca. Tako će Novi Pazar i cela Raška oblast da pliva u miru i blagostanju.Ko vas ne zna /a dobro smo vas, konačno, upoznali/, skupo bi vas platio.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex