Ugljanin – Janković da se bavi položajem Bošnjaka, a ne LGBT populacijom (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin održao je danas redovnu Press konferenciju na kojoj je govorio o pozitivnim pojavama u političkom životu Sandžaka.

Press konferenciju Predsjednika SDA Sandžaka prenosimo u cjelosti:

” Poštovani predstavnici medija,

Govoriću danas o pozitivnim pojavama u političkom životu Sandžaka:

  1. U toku je saradnja i intenzivni razgovori predlagača izbornih lista. Dogovoren je datum i vrijeme i zakazana Konstitutivna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća za ponedeljak, 12. decembar u 10 sati, to je prvi pozitivan rezultat ove saradnje.
  2. Istovremeno se vode prvi konkretni razgovori sandžačkih bošnjačkih stranaka.

Cilj razgovora je:

  1. Kako ujediniti izborne rezultate u interesu građana Sandžaka“.
  2. Kako obezbjediti stabilne skupštinske većine u lokalnim samoupravama u Sandžaku;
  3. Formiranje sandžačkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

Ovo je prilika da se formiranjem BNV-a objedine izborni rezultati u korist Bošnjaka Sandžaka, da se sačuva kontinuitet, program i ciljevi najvišeg političkog i predstavničkog tijela Bošnjaka.

Na izborima za BNV učestvovale su i dvije sandžačke političke stranke koje su dio vladajuće koalicije u Srbiji i po toj osnovi ušle u Vladu Srbije i druge državne službe, ustanove i institucije.

Tražimo rješenje kako da te političke stranke sačuvaju kontinuitet političke ideje BNV u interesu bošnjačkog naroda a da zadrže svoje stranačke i koalicione pozicije u vladajućoj koaliciji u Beogradu.

BNV je najviše političko i predstavničko tijelo Bošnjaka Srbiji. Status Bošnjaka još nije riješen. Bošnjaci nemaju drugog ko ima legitimitet da rješava status Bošnjaka u Srbiji i sa Evropskom unijom Akcioni plan.

Bošnjačko nacionalno vijeće ima jasne političke ciljeve i program koji je u interesu svih Bošnjaka u Srbiji. Zato se mora napraviti oštra crta između partijske politike i bošnjačke nacionalne politike koju vodi BNV “.

(sda.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.