Ugljanin: Birate između velikosrpske politike i autonomije Sandžaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka zalaže se za autonomiju i vraćanje statusa naroda Bošnjacima u Srbiji, naglasila je većina kandidata za odbornike i poslanike na završnom skupu te partije večeras u Novom Pazaru.

104458323 3190437491015536 8201614524696201644 o

{module Oglas 1 – 2020}

Predsednik te partije od osnivanja Sulejman Ugljanin „stao je svojim potpisom“ iza svake rečenice kandidata, dodajući da je „Sandžak bio, postoji i biće“.

On je predizborni skup svoje partije nazvao sastankom i dogovorom u vezi sa predstojećim izborima, na kojima će biti „mnogo partija, ali da je reč o izborima sa samo dve platforme – autentične sandžačke politike i eksponenata velikosrpske politike“.

„Naš program je jasan i od vaših glasova zavisi ko će vas predstavljati u Skupštini. Ako građani na izborima kažu da hoće autonomiju, mi ćemo to zastupati i taj stav moraju čuti i u Beogradu i Sarajevu, Briselu i Vašingtonu“, naglasio je Ugljanin.

{module Oglas 0 – 2020}

Prvi na listi kandidata za poslanika u Skupštini Srbije Enis Imamović je naglasio dugogodišnje postojanje SDA Sandžaka, „koja se 30 godina bori za Sandžak i nije stala na stranu Aleksandra Vučića“.

Prema njegovim rečima, jedino ta partija čuva čast Bošnjaka Sandžaka i ima snage da zaustavi velikosrpski režim, „koji od Bošnjaka traž da glasaju za onog 100 (muslimana) za 1 (Srbina) Aleksandra Vučića.

Imamović je ocenio da i „Ustav, svojim članom 108, dozvoljava osnivanje autonomnih oblasti u Srbiji”, za šta se zalagao u prethodnom mandatu i za šta će se zalagati u budućem sazivu Skupštine Srbije.

Njegovo i obraćanje Sulejmana Ugljanina više puta je prekidano uvredljivim skandiranjem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na predstojećim izborima ova partija nastupa pod imenom “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“.

{module Oglas 2 – 2020}

(Radio sto plus, foto – Facebook)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.