SPP zahtjeva od MUP-a da na konkurse za otvorena radna mjesta uposli Bošnjake

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem 790 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, od čega 9 polaznika za područje Policijeske uprave Novi Pazar (4 policajca i 5 saobraćajnih polcijaca) i 44 za područje Policijske uprave Prijepolje (4 policajca, 5 saobraćajaca i 35 graničnih policajaca).

Policijske uprave Novi Pazar i Prijepolje pokrivaju i Policijske stanice u Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši i Priboju, što suštinski i znači da su konkursom obuhvaćene sve općine sjevernog Sandžaka, gdje većinom žive Bošnjaci u Republici Srbiji.

Stranka pravde i pomirenja smatra ovaj konkurs dobrom prilikom da se počne ispravljati nepravda spram bošnjačkog naroda i umanji neproporcionalna struktura zaposlenih po etničkom principu u sandžačkim gradovima u odnosu na postotak stanovništva.

Imajući u vidu svu osjetljivost složenih prilika na ovom multietničkom prostoru, vraćanje povjerenja u državne organe između ostalog zavisi i od broja zapošljenih pripadnika bošnjačke nacionalnosti u ovim institucijama, od kojih je policija na najznačajnijem mjestu, jer je u njoj nesrazmjer prema nacionalnoj zastupljenosti najizraženiji.

Iz tog razloga apeliramo na nadležne iz Ministarstva unutrašnjih poslova da ovom prilikom diskrecionim pravom na konkurse za otvorena radna mjesta uposle pripadnike bošnjačkoga naroda. Time bi se demonstrirala odlučnost države da se u praksi implementira suštinsko pomirenje i politika jednakopravnog statusa svih građana Republike Srbije bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Ovaj čin posebno bi bio važan nakon nedavnih dešavanja u Priboju i zbog činjenice da je konkursom obuhvaćeno i 35 radnih mjesta na pozicijama graničnih policajaca na području
Prijepolja i Priboja.

Pozivamo Bošnjake, Rome i druge pripadnike manjinskih zajednica da se u što većem broju prijave na ovim konkursima do 7. juna 2022. godine. Imat će podršku Stranke pravde i pomirenja u ovom procesu.

S poštovanjem

Predsjednik
Usame Zukorlić

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Ohoooo?! Dali podguzna muha može nešto da zahteva?

Enes
Enes
1 godina ranije

Moze ako uplati gde treba.

Enes
Enes
1 godina ranije

Da su zahtevali Suljo i Rasim 30 godina ponesto dosad bi imali hohohoho ,ne nego su misli samo za nijihov dzep.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Enes

A ti nisi obavešten ko Koštunica vaktilje, ne znaš da od kad SDA postoji, traže da se promijeni nacionalna struktura u policiji, sudstvu, tužilaštvu, inspekcijama, i drugim državnim organima, shodno nacionalnoj strukturi stanovništva u sandžačkim sredinama, do duše nisu “zahtevali” k’o SPP, pa im možda zato nisu ni udovoljili, ha, šta misliš ti ovako k’o pametan čovek?

Neko
Neko
1 godina ranije

A kako su to zahtjevali kada su govorili da imamo sva prava (npr secam se 2007-8). Dok je Suljo sedeo u lozi za vrijeme vojne vezbe na pesteri i gledao, kako se nasa zemlja bombarduje, sada prica, kako to ne treba da se radi.
Zaista ste licjemeri teski.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Neko

Pa nisu zahtevali ko SPP, ali tražili jesu, i dan danas traže.A što se tiče naših prava, danas a i od prije desetak godina, od kad je Vučić
preuzeo vlast, Muamer Z. i ovi iz ove privatne islamske zajednice kažu nikad nije za Bošnjake bilo bolje, nikad nismo imali veća prava, nikad bolja vlast nije došla u Srbiji od ove SNS-ovske, tj. 100 za 1, e sad dali ovi SPP-ovci i mešihatlije to govore za sebe, da je njima sve bolje, što i jeste sigurno, ali nama običnim ljudima je sve gore, i kad je u pitanju život, i kad su u pitanju naša prava, i sve ostalo, sada su nam čak ukinuli i izdavanje dokumenata na bosanskom jeziku i pismu, to je valjda uspeh Muamera Zukorlića i SPP stranke zajedno sa mešihatom IZuS. Toliko o SDA i SPP.

Esad
Esad
1 godina ranije

Svetosavska demokratska akcija na aparatima.

Neko
Neko
1 godina ranije

Stvarno mi tesko sa Vama komunicirati. Ja pricam o jednoj stvari, Vi ponavljate drugu stvar, ne vezano za moju tacku, kao naucenu pesmicu. Ja sam kazao da su tada SDA, Zilkic tvrdili da imamo sva prava. A sada kazu da nemamo prava i navode probleme, koji su i tada postojali. Zakljucak je da su jednom lagali – tada ili sada. Ja bih rekao tada!

Tutinac
Tutinac
1 godina ranije
Odgovor za  Neko

Lažu stalno kad im odgovara.Debilska borba za vlast

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Neko

A ja takođe govorim ono što je tačno, od kad je Muamer Zukorlić otišo u BG, mi imamo najveća moguća prava, imamo najbolju vlast ikada u Srbiji (100 za 1), itd. tako je govorio Muamer, a tako i ovi kvazi hodže, Dudić i ostali, “naslednik trona” takođe, i ne znam zašto meni ne smeta kad govoriš o tome što je SDA govorila da imamo najveća prava tada, a tebi i obožavaocima Muamerovim smeta kada ja isto to govorim sada, a sve je istina.

10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.