SDA traži odgovor za „desant“ na Novi Pazar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

SDA Sandžaka je, u saopštenju za javnost, postavila pitanja „zašto su srpske oružane snage, iskakanjem iz helikoptera izvršile vazdušni desant na Novi Pazar“.

Ocenjuje se da je za sve stanovnike grada bilo iznenađenje, kada su se pojavili helikopteri iz kojih su iskakali, pod punom ratnom opremom i naoružanjem, pripadnici specijalnih jedinica srpske vojske „spremni za borbena dejstva“.

„Do današnjeg dana se ne zna ko je organizator, kako srpski mediji kažu, vojne vežbe pod nazivom „Vazdušni desant na Novi Pazar“, o kojoj nisu obavešteni ni organi lokalne samouprave“ – navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Postalo je uobičajeno da svako izvođenje vojnih vežbi u ovom kraju, partija Sulejmana Ugljanina ocenjuje kao „kontinuitet u institucionalnom zastrađivanju i pretnju Bošnjacima Sandžaka“.

Od predsednika Srbije zatražen je odgovor na pitanje „s kojim ciljem državni organi u Sandžaku stvaraju atmosferu rata“, ali i da obustavi sve vojne vežbe i „druge vrste demonstracija oružane sile u Sandžaku“ i na taj način prekine dalje zastrašivanje građana.

Pripdanici 63. Padobranske brigade Vojske Srbije izveli su vežbu nad Novim Pazarom sredinom prošle sedmice.

Narodni poslanik SDA Sandžaka, Enis Imamović, odmah je ocenio „da ne postoji nijedan pametan razlog da se u Sandžaku toliko forsiraju vojne vežbe“ i da je za njegove sunarodnike takvo ponašanje „apsolutno neprihvatljivo i drastično šteti osećaju sigurnosti, pripadnosti i poverenja u državu i njene oružane snage“.

Izvođenju „noćnog desanta na Novi Pazar“ prisustvovao je načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

U lokalnoj samoupravi tvrde da za izvođenje te vojne vežbe nisu zvanično obavešteni, već su za nju saznali iz medija.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije

Па мора да се вјежба десант због таквих ликова као он што стално шире смутњу међу народом и провоцирају националистички шовинизам. Најгори су такви што их је Српкиња мајка родила, па сада цио живот морају да се доказују да су већи муслимани од правијех Муслимана

Onaj koji misli
Onaj koji misli
1 godina ranije

Usame znade li ti da ovo, ti si deo srpske vlade, gde je tvoj odgovor na ovaj incident u Novom Pazaru, zato cutis nad ovim ni Malo bezalzlenim postupkom srpskih ratnih snaga, bitno je da te fotelja u valsti ne zulja. Jedino Sda se oglasava kad god se Diese srpske represije po sandzaku, jer ovo sto srbija radi ne vidi nicemu dobrom, Ratne snage srbije demonstriraju silu da bi Bosnjacima pokazali sta ih ceka nece dugo proci istorija ce se ponovit. Pitanje je vremena kad, Jer srbija ne zeli srbija ne postuje druge, srbija ne da drugima da slobodno zive, samostalno odlucuju, srbija hoce veliku srbiju a to ne ide bez zrtava, Ovo je priprema za napad na Kosovo. Pitanje je Dana kad ce srpske snage ponovo izvrsit agresiju na Kosovo. Drugo je pitanje kako ce se zavrsit

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.