SDA Sandžaka traži vanredne lokalne izbore u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka zatražila je danas od Skupštine Novog Pazara da pokrene inicijativu za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Predsjednik odborničke grupe SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj rekao je da su prethodni parlamentarni izbori 3. aprila pokazali da je aktuelna većina izgubila legitimitet, javlja radio Sto plus.

“Vlast ste potčinili političkim strankama, građani vam više ne vjeruju, ne dotiču vas njihovi problemi. Idemo na izbore, da građani kažu kako ste vi, a kako smo mi radili, da se izmjerimo”, poručio je Škrijelj.

Međutim, prijedlog te opozicione stranke u lokalnom parlamentu nije uvršten u dnevni red današnje sjednice lokalnog parlamenta.

Osim toga, Skupština Novog Pazara neće raspravljati ni o stanju životne sredine u ovom gradu, ostvarivanju prava na službenu upotrebu bosanskog jezika, formiranju komisije za obilježavanje praznika i dodelu priznanja grada, a što je tražila odbornička grupa SDA Sandžaka.

Na dnevni red je uvrštena ostavka glavnog urbaniste Suata Ljajića, koju je podnio iz ličnih razloga, kao i prijedlog da na njegovo mjesto bude izabran Safet Nuković.

Lokalni parlament raspravljaće i o imenovanju odbora za podizanje spomenika “Đurumlijama Sandžaka Prvog svjetskog rata”.

Izvor: Radiostoplus.com

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosnjak iz dijaspore
Bosnjak iz dijaspore
6 mjeseci ranije

Ahmo izjedes mi kaku

Aki
Aki
6 mjeseci ranije

Oma fotelju!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker