SDA Sandžaka podržala listu “Za bošnjačko jedinstvo”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka podržaće listu “Za bošnjačko jedinstvo” na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), najavio je danas lider te partije Sulejman Ugljanin.

On je kazao da ta lista koju je, kako je rekao, formirala grupa građana, “predstavlja kontinuitet političke ideje zbog koje je Vijeće i osnovano u toku raspada Jugoslavije”.

“Bošnjaci kao narod su u međuvremenu preživeli genocid, nije im priznat status naroda u Srbiji i zbog toga je vrlo važno da BNV i posebno kandidati koji su na toj listi imaju svoj lični autoritet i u sredinama gde žive i nad Bošnjacima. To su ljudi koji su nacionalno svesni i politički odgovorni”, rekao je Ugljanin.

On je dodao da je SDA Sandžaka i u prethodnim sazivima davala najbolje kadrove Vijeću i ocenio da je to najveći doprinos njegove stranke tom manjinskom organu.

“Čitavim bićem ćemo se boriti da ta lista pobedi i dobije što više podrške jer ne može neko na izborima, bilo za parlament Srbije, bilo za BNV, jedno da priča u kampanji, a drugo u Beogradu”, naveo je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka pojasnio je da on nije kandidat na ovim izborima za novi saziv BNV, ali da je “dao ovlašćenje” da se njegovo ime koristi kao “zaštitni znak”.

Kazao je da će, ako pobede na izborima, BNV imati dva osnovna zadatka, da se u Srbiji “poništi politička korist i rezultati ostvareni genocidom u BiH” i da se BNV “bori za delotvorno učešće Bošnjaka u javnom životu”.

“Nisu građani petog reda i imaju pravo da provode pravdu, da budu zaposleni adekvatno u tužilaštvu, vojsci, sudstvu i državnoj bezbednosti”, kazao je Ugljanin.

Upitan da prokomentariše izjave nosioca lista SDP-a i SPP-a da BNV treba depolitizovati, Ugljanin je kazao da “političke stranke vode partijsku politiku, a bošnjačko vijeće vodi bošnjačku nacionalnu politiku”.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

9 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realno
Realno
1 godina ranije

Čini mi se da je baš Suljo tražio ds Bošnjaci u Srbiji imaju status nacionalne manjine. Izvinjavam se ako grešim.

Oda(doh) velikanu
Oda(doh) velikanu
1 godina ranije
Odgovor za  Realno

Samo ti se čini
Ko da živiš na mesečini
A,gde li je sada mačak,?
Što na grobu svoje snove sniva
I mačak raspolućen
Sad dva groba ima
Nezna više gde je
Prijatelj mu dragi
Sa jednog je groba
on davno vaskrso
Pa u našoj čaršiji
U drugi uskrso…
I ja more bogme
Micki ,mali
Akademik baći
Hteo sam da budem
Ko adem domaći(demaći)
Ali bez zatvora
I zatvorskih krila
Slobada mi moja,bogami
Milija je bila

……………….. fatmir baći..

Onaj koji misli
Onaj koji misli
1 godina ranije

Pitam se zasto cute iz spp Usame, sdp rasim pred cinjicom da smo gradjani drugog Reda, da smo diskriminisani u javnom zivotu da nismo zstupljeni nigde I da nas beograd drzi u izolaciji, Zasto vas to ne zanima gospdo kriticari jer vam je Sda trn u oku, Vasi vodje verno nose skute srbima, Marionete rezima Koji Nas drzi u izolaciji , Zar ne vidite kriticari sda, da vam vasi vodje ispiraju mozak a vi ko curni gutete sve sto vam bace usta ne pitaju ci se gde si rezultati te Politike za bolje sutra u Sandzaku… Ili su vam samo bajke vazne

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Onaj koji misli

SPP je jedini pravi predstavnik Bošnjaka i nema šta da traži sa mutavim lopovima

Tutin321
Tutin321
1 godina ranije

Od kada SDA preďe u grupu graďana?

Bego
Bego
1 godina ranije

Uporediti imovinu stecnu tok bavljenja politikom i sve je jasno.
Rasim se pere preko Dragolovcanina vedri i oblaci Novim Pazarom jedini covek na svetu koji ima dve stranke. U Sandzak Bosnjak u sebiji Socijalista.
Zukorlic imovina nekoliko miliona
IZ I Vakuf rade za porodicu Zukorlic sve hallal steceno udbaska tvorevina koja konkurise Rasimu.

Zadnja izmjena 1 godina ranije od Bego
Bego
Bego
1 godina ranije

Sa hajrom ako bogda pobeda za Bosnjake Sandzaka I Bosne

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Bego

Sa kojim Hajrom?

Hamza
Hamza
1 godina ranije

Kaze doktor jedno pricaju u sandzaku drugo u Beeogradu neznam samo kako te nije stid za ovakvu izjavu svi mi znamo sta si ti govorio u Sandzaku a Sta kada dobijes fotelju poznat si celoj srbiji ti i tvoja politika lazna

9
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.