Savetnica predsednika o Novom Pazaru: Politička igra Ugljanina i Zukorlića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević izjavila je danas da su “potpuna smejurija” optužba da je vanredno stanje ukinuto zbog održavanja izbora. Evo šta kaže o situaciji u Novom Pazaru…

suzana

{module Oglas 1 – 2020}

“Šest nedelja posle ukidanja se glasalo”, rekla je Vasiljević za TV Prva, navodeći da ukidanje vanrednog stanja i održavanje izbore nemaju vezu.

Ona je navela da je vanredno stanje ukinuto kada je epidemija “utihnula” i po preporuci Kriznog štaba za borbu sa koronom, kao i da je to urađeno u vreme kada su ukinute slične mere u drugim zemljama.

Prema njenim rečima, “bojkot opozicija” je prvo optuživala vlast da je uvela vanredno stanje jer je autoritarna i tražila da se ukine.

Komentarišući izjave Tanje Fajon, da je izlaznost na izborima u Srbiji bila mala, Vasiljević je rekla da je ona samo “jedna od više od sedamasto evorpskih poslanika” i da je u dobrim odnosima sa bojkot opozicijom.

“Ona zastupa inerese svojih sestrinskih partija u Evropskom parlamentu, to su predstavnici starog dela Demokratske stranke”, rekla je Vasiljević.

Osvrnula se i na zdravstvenu situaciju u Novom Pazaru za koju kaže da je glavni problem, ali da je politička priča pokrenula lavinu dezinformacija iz tog grada jer su tamo u sukobu tri političke strane.

{module Oglas 0 – 2020}

“Tamo su u sukobu tri političke strane, gde jedan od lidera svoju državu naziva fašističkom tvorevinom i nemani”, rekla je savetnica predsednika Srbije.

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru i o tome da se predsednik Aleksandar Vučić nije oglašavao neko vreme, istakla je da je bilo potrebno vreme kako bi se sagledala celokupna sitiuacija.

“I predsednik je video podatke, kao i premijerka. Ali je trebalo vremena da se analizira čiji interesi se prepliću u tom gradu. To je bio dobar test da se vidi ko i kako pokušava da destabilizuje zemlju”, rekla je Vasiljević.

Ona kaže da su se političke igre prebacile u polje zdravstva i da je greška što nije bilo brže komunikacije.

Na pitanje ko igra političku igru, ona je rekla da su to pre svega Sulejman Ugljajin i Muamer Zukorlić.

“Ugljanin koij sve vreme pokušava da destabilizuje Srbiju”, rekla je Vasiljević i dodala da građani Novog Pazara treba da znaju da država stoji iza njih i da će učiniti sve da se zdravstveno stanje u tom gradu poboljša.

Ona je rekla i da su prilikom posete pemijerke i ministra zdravlja Novom Pazaru zviždali i leđa okretali simpatizeri Ugljanina i Zukorlića.

Upitana šta je istina u medijskim ntapisima o zdravstvenom stanju predsedniku Srbije, ona je rekla da je bilo zabavno gledati one koji su se brinuli što se nije pojavljivao u medijima, jer su to isti ljudi koji su pre toga brojali sekunde koliko je bio na TV-u pa su krenule spekulacije.

{module Oglas 2 – 2020}

Najpre su krenule, kako kaže, spekulacije da je zaražen koronavirusom i da se nalazi na VMA, a onda kada su videli da VMA nije kovid bolnica, počele su druge spekulacije.

“Za to vreme, on se nalazio tamo gde je i bio, na relaciji Predsedništvo Srbije – Vila Bokeljka. Kada se predsednik vratio iz Brisela, trebalo je da ide u Vašington a potom i na samit u Sloveniju. Oba dogadaja su otkazana, a slovenački premijer je to otkazao u poslednjem trenutku”, kazala je Vasiljević.

To vreme, objašnjava ona, predsednik je iskoristio da malo sabere rezultate izbora kojima nije mogao ranije da se bavi.

(Mondo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.