Paučinac: Protest je borba za izbornu volju birača, a ne za moj ulazak u Skupštinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kandidat za odbornika Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Aladin Paučinac rekao je večeras da protest koji je najavljen za četvrtak u Novom Pazaru predstavlja borbu tri liste da se ispoštuje izborna volja birača, a ne njegov ulazak u Skupštinu grada.

Paučinac, koji je drugi na listi GPS, rekao je za Free media da je on ostvaren čovek, te da mu bavljenje politikom nije potrebno da bi osigurao egzistenciju porodice.

“I pored neravnopravnih uslova pre i tokom izbora, koji su išli na ruku koaliciji Sandžačke demokratske partije (SDP)-Srpske napredne stranke (SNS)-Socijalističke partije Srbije (SPS), oni su morali da pribegnu manipulaciji izbornim materijalom na sam dan izbora i naknadno. Oni su realno pali i to za malo, dovoljno je bilo da ukradu 300 glasova”, rekao je on.

Smatra da bi njegov ulazak u lokalni parlament Novog Pazara značio kraj dugogodišnje vlasti te koalicije.

“Ako je to interes građana, onda je to i naš interes. Moj ulazak bi pre svega značio da opoziciono nastrojeni odbornici imaju matematičku većinu. Iz toga proističe sve ostalo“, kaže Paučinac, koji je i predsednik Inicijative slobodnih građana (ISG).

On je istakao da ne može da govori u ime Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), ali da veruje da su svi posvećeni boljitku ovog grada i njegovih stanovnika.

“Bez smene ove vlasti nemoguće je ostvariti taj boljitak. Moj ulazak je prvi korak ka tome. Drugi korak je da sve tri liste među svojim odbornicima održe stranačku disciplinu, da nam se ne bi događale nemile scene kao u prošlosti da imamo odbegle odbornike koji izdaju volju svojih birača bez ikakvih posledica“, rekao je Paučinac za naš portal.

On je podsetio da takvi slučajevi nisu nikada dobili adekvatan sudski epilog.

“Takođe, poboljšala bi se atmosfera u parlamentu. U zadnjem sazivu smo imali situaciju da opozicioni odbornici jedva da su mogli da dođu do reči, izlaganja su im stalno prekidana, dok su sa druge strane odbornici vladajuće većine mogli da rade šta hoće. Građani će imati prilike da sve vide javno, a mi nećemo marginalizovati našu opoziciju, jer će ona biti veoma važan korektnivni faktor za vlast“, zaključio je Paučinac.

On je široj javnosti postao poznat kao predvodnik protesta 2020. godine protiv rukovodstva Opšte bolnice u Novom Pazaru, kada je tražio njihovu odgovornost za loše stanje zdravstvenog sistema u ovom gradu i veliki broj preminulih od posledica izazvanih korona virusom.

Predstavnici lista SDA Sandžaka, SPP i GPS organizovali su u utorak mirni protest u Novom Pazaru kojim su izrazili nezadovoljstvo preliminarnim rezultatima koje je usvojila Gradska izborna komisija (GIK) u ovom gradu.

Mirni protest tri liste u Novom Pazaru

Predmet spora je jedan odbornički mandat, za koji opozicione liste smatraju da treba da pripadne GPS, a ne SDP-u, a koji bi uticao na formiranje nove vlasti u ovom gradu.

Prema preliminarnim rezultatima GIK-a lista SDP-a ima 19 odbornika, SNS-SPS pet, SPP 12, SDA Sandžaka 10, a GPS jednog.

Liste SDA Sandžaka, SPP i GPS pozvale su građane na novi, veliki protest u četvrtak, 21. decembra, u 15.30 časova u centru Novog Pazara.

free media

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Enes
Enes
4 mjeseci ranije

Imate zagedjenost najveću u Srbiji trebalo bi da se resi prvo taj problem .Korupcija ,institucije vam ne rade u korist gradjana ,nego za svoj lični interes,stranačko zapošljavanje,putna infrastruktura,divlja izgradnja.

Tutinac
Tutinac
4 mjeseci ranije

Pokusaj opet na narednim izborima.

Haso
Haso
4 mjeseci ranije

Daj ne prdi vise smrdi mnogo!!!

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex