Panić: Vučiću, gde su respiratori u Novom Pazaru, zakazala propaganda?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je jutros, gostujući na jednoj televiziji, o trenutnoj situaciji u Novom Pazaru sa virusom korona. Rekao je “da u Novom Pazaru imamo jednu od najboljih bolnica i da imaju svu opremu” i dodao da tamo nikada nije bilo predviđeno za resporatore, već da su ih oni odneli, te istakao “da su u ovom trenutku tri osobe na respiratoru i još dva koja nisu uključena”.

rade panic vucic foto nova rs 725x483

{module Oglas 1 – 2020}

Međutim, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) Dr Rade Panić mu je na Tviteru poručio da se pozabavi matematikom.

Naime, Panić je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da je Vučić rekao da je troje pacijenta intubirano i da je na mehaničkoj ventilaciji, a da je još pet na visokom protoku kiseonika (za to se ne koriste ventilatori) i da su još 3 ventilatora slobodna, što je ukupno 10.

“Novi Pazar je imao bar pet i Vi ste im lično dopremili još 10 ‘kliničkih’ i 3 transportna. Ukupno, najmanje 18. Ako ima slobodnih ventilatora i u funkciji su, zašto se pacijenti transportuju ka KC Kragujevac i Beograd? Nema priključaka za ventilatore, nema osoblja ili nešto drugo? Zašto se premijerka i ministar nisu snimili/fotografisali pored tih ventilatora dok su bili u obilasku Novog Pazara, kao na Infektivnoj klinici KC Beograd? Zakazala propagandna mašinerija ili možda tih ventilatora ipak nije bilo? Da, ako dozvoljavate, molio bih odgovor?”, napisao je Rade Panić na društvenoj mreži Tviter. (Nova.rs)

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”>Poštovani predsedniče <a href=”https://twitter.com/avucic?ref_src=twsrc%5Etfw”>@avucic</a> , malo matematike. Kažete da je 3 pacijenta intubirano i na mehaničkoj ventilaciji. Još 5 je na visokom protoku kiseonika(za to se ne koriste ventilatori) i još 3 ventilatora su slobodna. Ukupno 10. N.Pazar je imao bar 5 ventilatora … <a href=”https://t.co/1zvq547vVt”>https://t.co/1zvq547vVt</a></p>&mdash; Rade Panić (@RadePanic13) <a href=”https://twitter.com/RadePanic13/status/1278389758415208449?ref_src=twsrc%5Etfw”>July 1, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex