Neobična kampanja Usame Zukorlića: Pet razloga zašto bi jedan Srbin glasao za muslimana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Stranke pravde i povjerenja (SPP) i nosilac liste “Ujedinjeni za pravdu”, Usame Zukorlić objavio je video na društvenim mrežama u kojem navodi 5 razloga zašto bi Srbin trebalo da glasa za muslimana.

Kako je Zukorlić naveo, prvi razlog je to što vjeruje u pomirenje između Bošnjaka i Srba.

Kao drugi razlog, naveo je promociju porodičnih i moralnih vrijednosti.

“Živim u Novom Pazaru gdje porodice imaju veliki broj djece. Želimo da te moralne i porodične vrijednosti Srbija baštini”, ističe Zukorlić.

Zukorlić je istakao da je treći razlog implementacija politike “i-i”, što bi značilo da ako je dobro Bošnjaku, zašto ne bi bilo dobro i Srbinu.

Četvrti razlog da se njegovoj listi pruži podrška je, kako kaže, želja da svi građani bez obzira na vjersku i etničku pripadnost imaju osjećaj da je Srbija njihova država.

“U Pazaru uglavnom žive Bošnjaci dok u Policijskoj upravi rade uglavnom Srbi. Bošnjaci ne vjeruju u potpunosti državnom sistemu niti državni sistem vjeruje Bošnjacima”, navodi Zukorlić

Peti razlog koji Zukorlić navodi je da će kada njegovi sugrađani iznesu problem, on će se zalagati da se njihov glas čuje u Vladi i skupštini.

Vanredni izbori u Srbiji se održavaju 17. decembra. Osim parlamentarnih, građani će u decembru glasati i na pokrajinskim izborima u Vojvodini, kao i na lokalnim u 65 gradova i općina.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
5 mjeseci ranije

E ali kad vec palamudis trebao si da pojasnis koliko “hanumica”trabamo priustiti da bih se natalitet poboljsao u ekonomskom parizeru bato

Din
Din
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Bell

Ma vi ne mozete ni po jednu da drzite. Nepoznato je to gradivo vama. Vi hocete da zivite do 40. posle 40.idete po doktora.

Somebody
Somebody
5 mjeseci ranije

Reci zasto bi srbin glasao za muslimana obuhvata pretpostavku da su svi srbi nemuslimani… a to nije tako!
Bas imam vise prijatelja Srba, koji su muslimani, prakticari. Presli na islam i praktikuju vjeru bolje od 95% rodjenih muslimana.
Treba reci zasto pravoslavni glasa muslimana… tako je ispravno..

Spp-rdnja
Spp-rdnja
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Somebody

Ovaj će do groba bit maxum

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Somebody

Srbi su pokazali kakav su širokogrud narod i narod velikog srca kad su prihvatili Muftiju.

To nije bilo niti će biti da u jednoj pracoslavnoj i svetosavskoj zemlji jedan hodža postane tako priznat i uvažen i to hodža sa sve ahmedinom koji je u svojim mlađim danima, sećamo se, govorio jako negativno i oštro prema Srbima i okupljao ljude u uniformama na Hadžet.

Ali se preumio, shvatio da njegovom narodu može da bude samo na korist saradnja sa Srbima sa kojima izmiješani žive. I uvideo da ima prst sa zapada koji ovde pali vatru i sije mržnju da se mi gložimo a oni da upravljaju i nama i vama.

Srbi kao plemenit narod su to prepoznali i na ispružena ruku raširili obe ruke.
Nažalost mnogi se boje da ga je to koštalo glave jer je radio na stabilizaciji ovog našeg regiona a to nekome spolja ne odgovara.

Usame, lepo je što hoće da igra na tim valovima ali kao Mufty nije, to se rijetko rađa

Musliman
Musliman
5 mjeseci ranije

Srbi treba da glasaju za Muslimane,za novonastale Bosnjake ne!

6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex