LJAJIĆ ČUDOM PREŽIVEO: Rasim bio u autu koji je probio bankinu i prevrnuo se na krov!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nesreća se dogodila na auto-putu Beograd-Niš kod Ražnja, njih dvojica su krenula za Tursku. Bivši ministar je svestan, ima ozbiljne telesne povrede, pre svega grudnog koša, kao i prelom tri rebra.

Lider SDPS i bivši ministar Rasim Ljajić teže je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se desila juče ujutru na auto-putu Beograd-Niš kod Ražnja. Ljajićev saputnik, predsednik IO SDPS i direktor JP „Emisione tehnike“ Branko Gogić, koji je upravljao „škodom superb“, od težine povreda zadobijenih u nesreći preminuo je na licu mesta. Ljajić je čistom srećom preživeo.

Da li je ispao iz kola?

Do nesreće je došlo kad je auto „škoda superb“, najverovatnije zbog klizavog kolovoza, izgubio kontrolu, probio zaštitnu ogradu i izleteo na travnatu površinu između auto-puta u pravcu Niša i lokalnog puta Ražanj-Aleksinac. S obzirom na to da je na mestu gde je automobil izleteo sa auto-puta blaga nizbrdica, došlo je do prevrtanja automobil, koji se tumbao gotovo sto metara i na kraju se, potpuno havarisan, zaustavio na krovu.

Vatrogasci su sekli lim smrskanog automobila kako bi izvukli Gogićevo telo. A svedoci koji su prvi došli do automobila su, navodno, zatekli Ljajića kako sedi pored havarisanog vozila. Nejasno je da li je ispao iz kola dok su se prevrtala ili je sam izašao iz njih. Inače, Ljajić i Gogić su juče rano ujutro krenuli za Tursku.

U trenutku nesreće Rasim Ljajić se nalazio na mestu suvozača i pravo je čudo da je ostao živ. Prema rečima direktora UKC Niš Zorana Perišića, Ljajić je zadobio ozbiljne telesne povrede grudnog koša.

– Reč je o ozbiljnim telesnim povredama, pre svega grudnog koša. Njegovo opšte stanje je prihvatljivo, on je stabilan, ima dobar pritisak i svestan je.

Ispostavilo se na početku dijagnostike da njegovo stanje ne zahteva hiruršku intervenciju prvih sat vremena, pa smo mogli da uradimo celu dijagnostiku – rekao je Perišić i dodao da Ljajić nije životno ugrožen.

On je istakao i da ga je zvao predsednik Srbije da pita kako je Rasim Ljajić.

– Zamolio me je da se sve ekipe angažuju. Ova kuća je i napravljena da pomogne svima. Ne samo da rešava banalne slučajeve već i ozbiljne zahvate – rekao je Perišić.

Doktorka Tanja Jovanović, koja je među prvima na licu mesta došla do Ljajića, kaže da se on odmah raspitivao u kakvom je stanju Gogić.

– Nisam mu kazala da je mrtav, već sam mu rekla da je druga ekipa zadužena za njega – navela je Jovanovićeva.

Više preloma

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Niš Dragan Dimić izjavio je da Ljajić ima prelom tri rebra, bez povreda plućnog krila.

– Ljajić ima i prelom bočnih nastavaka pršljenskih tela u lumbalnom delu kičme bez oštećenja spinalnog kanala. Ima prelom bočnih masa vratnog drugog pršljanskog tela, bez oštećenja spinalnog kanala. Ima i prelom lopatične kosti – rekao je Dimić.

Tatjana Matić

Rasim se ničeg ne seća

l Rasima Ljajića je među prvima posetila i potpredsednica SDPS i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Ona je za Kurir rekla da je kratko razgovarala s Ljajićem u bolnici. – Pitao me je kako sam i šta ima novo. Uopšte se ne seća kako je došlo do nesreće. Ono što je bitno je da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, da je svestan i da se dobro oseća – rekla je ona.

(Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.