Konstitutivna sednica Grada Novog Pazara prekinuta na pola sata nakon protesta SPP i SDA

Konstitituvna sednica grada Novog Pazara prekinuta je nakon sat vremena i pre nego što su verifikovani mandati izabranim odbornicima.

zjkztzttz

Foto : TOS

{module Oglas 1 – 2020}

Predsedavajući, najstariji odbornik Kasim Zoranić, odredio je pauzu od 30 minuta nakon oštre polemike i protesta kandidata za odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Oni su za govornicom sprečili predsednika Gradske izborne komisije Radoslava Milića da predstavi izveštaj o rezultatima lokalnih izbora, koji su održani 21. juna.

{module Oglas 0 – 2020}

Kandidati za odbornike SPP i SDA Sandžaka negodovali su i osporavali predlog da se u dnevni red današnje sednice uvrste i tačke izbora gradonačelnika i njegovog zamenika, kao i članova Gradskog veća, tvrdeći da pravo prijave dopunskih tačaka imaju odbornici, a ne i kandidati za odbornike kojima još uvek nisu verifikovani mandati.

Budući saziv Skupštine Novog Pazara činiće 21 odbornik sa liste „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, 11 sa liste „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“, devet sa liste „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ i šest sa liste „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu“.

Za većinu su neophodna 24 odbornika. /Danas, Beta(

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker