Komšije Ramovića iz Novog Pazara otkrivaju: “Ubijen je u kući svog zeta” – Jedni ga brane, drugi osuđuju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarsko selo Hotkovo od sinoć je u blokadi nakon što je likvidiran Senad Ramović zvani Becan, a meštani tvrde da je Senad Ramović Becan ubijen u kući svog zeta koja se nalazi u blizini njegove vikendice što je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić.

– Selo Hotkovo je podeljeno što se tiče Senada Ramovića. Ima poprilično dosta sledbenika koji mu veruju i misle da je njegovo pripovedanje dobro. S druge strane, ima nas koji ne želimo da se mešamo i retko ko da će pričati o njemu i njegovim ljudima. Oni su donekle opasni i njihove organizacije su nešto posebno – kaže jedan od starijih meštana pazarskog sela.

On dodaje da Ramovića zna od malena, te da se isticao i želeo da bude vođa, odnosno osoba koju će ljudi slediti.

– Hapšen je zbog terorizma, znao je da preti da će napraviti velike stvari, a kada je došlo do napada 29. juna u Beogradu šuškalo se potajno da je on bio odgovoran za to. Ispostavilo se da jeste. Video sam jednog njegovog čoveka koji je uvek išao sa njim, znao sam da je u selu i da se tu krije, ali niko o tome nije pričao. O njemu se ne priča – kaže meštanin.

Kako su zatim objasnili drugi meštani pazarskog sela, Ramović je ubijen u kući svog zeta.

– Niko ga nije video da boravi ovde nakon tog napada u Beogradu. Nismo znali da je ovde, a nakon sinoćnje drame saznali smo da je likvidiran u kući svog zeta. Ta kuća se nalazi na nekih 300 metara od njegove vikendice u kojoj je pre juna boravio sa svojim ljudima. Tamo niko ne zalazi, ko zna šta sve rade, a pravo da vam kažem što manje znamo, bolje – navodi meštanin sela Hotkovo u kome je od sinoć opsadno stanje.

– Policija je na svakom ćošku i legitimiše se svako ko želi da uđe ili izađe iz sela. Ne znamo do kada će biti takvo stanje – kažu oni.

Ubijen u okršaju sa policijom

Podsetimo, Ramović je ubijen sinoć u okršaju sa policijom u blizini administrativne linije KiM, na području Novog Pazara. Njega su pripadnici Bezbednosne informativne agencije (BIA) locirali u šumi, na teško pristupačnom području.

Kako je rekao izvor “Blica”, utvrđeno je da se krio u ataru sela Hotkovo. Odmah su angažovani pripadnici specijalnih jedinica MUP-a sa ciljem da ga uhapse.

– Pošto je on odbio da se preda i pucao iz vatrenog oružja na policajce, oni su mu uzvratili i neutralisali ga – objasnio je izvor “Blica”.

Kako je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao, Ramović Becan je pronađen u kući svog zeta Aldina Birčovića, kriminalca iz Novog Pazara koji se nalazi u zatvoru u Nišu.

– Ramović je igrao ključnu ulogu u radikalizovanju Miloša Žujovića, ali i drugih osoba koje su uhapšene zbog sumnje da se radikalizuje islamizam – rekao je Dačić.

(Kurir/Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Komšije Ramovića iz Novog Pazara otkrivaju: “Ubijen je u kući svog zeta” – Jedn… […]

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex