Kladničanin: “Da li vlast planira preseljenje Srba sa severa Kosova u Novi Pazar?”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Politikolog Fahrudin Kladničanin podelio je na svom Facebook profilu informacije koje je dobio od Rade Trajković o navodnim planovima vlasti za preseljenje Srba sa severa Kosova u Novi Pazar. Prema Kladničaninovim rečima, Trajković je otkrila da se u Raškoj planira izgradnja stambenih jedinica, namenjenih Srbima iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka.

“Ove informacije nisam čuo u javnosti, ali Rada Trajković ih je podelila sa mnom. Danas, o tome se sve više priča,” napisao je Kladničanin.

Da li je preseljenje realna mogućnost?

Pored ovih informacija, Kladničanin je preneo stav Aleksandra Olenika, funkcionera Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji tvrdi da vlast planira preseljenje Srba sa severa Kosova u Novi Pazar.

“Olenik je izneo stav da bi Srbi sa severa Kosova mogli biti preseljeni u Novi Pazar, ali niko ne tvrdi da će se to sigurno dogoditi,” napisao je Kladničanin.

On dodaje da se u nekim krugovima postavlja pitanje koliko su ove informacije pouzdane i da li imaju uporište u realnosti.

Reakcije iz Prištine i Srbije

Kladničanin dalje prenosi da su Sonja Biserko i Nenad Čanak, u razgovoru sa kosovskim premijerom Aljbinu Kurtijem, izrazili zabrinutost zbog mogućeg preseljenja Srba sa severa Kosova u Rašku i Novi Pazar.

“Biserko i Čanak su od Kurtija tražili da spreči ovakav scenario, navodeći informacije koje su dobili,” piše Kladničanin.

Na ove informacije reagovali su i predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević prilikom posete Novom Pazaru, ali bošnjački političari i ministri za sada nisu komentarisali ove tvrdnje.

Prostorni kapaciteti Novog Pazara

Kladničanin takođe ističe da je Novi Pazar u poslednje vreme doživeo značajnu ekspanziju u izgradnji stambenih objekata.

“Grad postaje velika spavaonica, a prostora za dodatne stambene jedinice ima,” piše Kladničanin.

On dalje napominje da se u Novom Pazaru gradi kliničko-bolnički centar, što može doprineti privlačenju većeg broja stanovnika.

“Ovo otvara pitanje da li vlast vidi Novi Pazar kao mesto gde bi mogli preseliti Srbe sa severa Kosova, ali za sada nema konkretnih dokaza,” zaključuje Kladničanin.

a1

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex