Imamović – Gonićemo odgovorne i sigurno se nijedan krivac za ovaj haos u N.Pazaru neće sakriti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pričećemo o odgovornosti, gonićemo odgovorne i sigurno se nijedan krivac za ovaj haos neće sakriti. Insistiraćemo da budu kažnjeni svi krivci za ovo stanje katastrofe u koje je doveden Sandžak i Novi Pazar, ali o tome ćemo morati tek kad se izborimo sa ovim iskušenjem.

13115980 10154160815414800 8238900757955250616 o

{module Oglas 1 – 2020}

Sada se moramo ponašati ozbiljno i odgovorno, naročito zbog toga što oni čiji je to zadatak – neće.

U ovakvim trenucima u kojima se danas nalazimo najvažniji zadatak svakog od nas jeste da nadjemo način kako da sami sebi pomognemo i olakšamo, da nekim svojim postupkom ili komentarom ne otežamo ionako lošu situaciju.

Mnogo se naših pojedinaca, udruženja, ali i naših prijatelja širom svijeta javilja da pomogne, nude pomoć svake vrste kako finansijske, tako i logističke pa i stručne. Ja im se ovog puta i ovako javno zahvaljujem.

Sve to je dokaz da nismo sami, ali ono što bode oči je ponašanje, ignorisanje medija, države Srbije, njenih nadležnih institucija, te nedostatak i nespremnost sistema da svu tu pomoć primi i organizuje.
Mene to apsolutno ne iznadjuje.

{module Oglas 0 – 2020}

Slike koje danas gledamo iz bolnice u Novom Pazaru su dokaz da su gradjani Sandžaka u očima Beograda, gradjani drugog reda.

Koliko god dolazio u iskušenje da govorim o katastrofalnom stanju našeg zdravstva i o tome koliko ovu državu apsolutno nikad nije ni zanimalo stanje u našim bolnicama, koliko se koverti i poklona davalo, pa i dalje daje u Beogradu – sada to neću činiti.

Nemojte misliti da će se odnos države i Beograda nakon ovoga imalo promijeniti – apsolutno neće, jedino šta možemo promijeniti je naša svijest da shvatimo da u ovakvim okolnostima jedino sami sebi možemo pomoći.

Još jednom se zahvaljujem svima na poslatoj i ponudjenoj pomoći. Pružam podršku onim čestitim i poštenim lekarima i medicinskom osoblju koji pošteno i bespoštedno rade svoj posao.

Čestitam svim mladim ljudima koji su se angažovali na prikupljanju i distribuciji pomoći, oni su dokaz da se puno toga može učiniti uz dobru organizaciju.

A o ovim ostalima, o tom po tom.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.